Comitetul interministerial pentru revenirea la normalitate de la 1 iunie se va întruni vineri, a anunţat premierul Florin Cîţu care a adăugat că speră ca la şedinţă să fie nişte decizii care ulterior să fie aprobate în CNSU. Şeful Guvernului a adăugat că vor fi discuţii despre posibile noi măsuri şi la întâlnirea de joi cu preşedintele Klaus Iohannis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Mâine este comitetul interministerial. Sper să fie nişte decizii acolo pe care le vom aproba în CNSU. Bineînţeles că le vom discuta şi la Cotroceni. Poate vom anunţa şi astăzi, să vedem discuţia cu domnul preşedinte”, a afirmat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de joi a Executivului. 

Întrebat dacă vom putea circula liber după ora 22.00, începând de la 1 iunie, premierul a răspuns: „Dacă aceasta o să fie decizia CNSU, bineînţeles că aşa se va întâmpla. O să întrebăm preşedintele CNSU, să vedem ce spune. Vom vedea care sunt propunerile în perioada următoare. Urmează o discuţie importantă cu domnul preşedinte pe această temă şi după aceea vom vedea care sunt măsurile. Aveţi răbdare câteva zile şi apoi vom vedea exact care vor fi măsurile”.

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat joi o şedinţă cu prim-ministrul Florin Cîţu şi cu membri ai Guvernului cu responsabilităţi în domeniul sănătăţii, iar temele de discuţie vor fi situaţia epidemiologică şi măsurile de restricţie.

”La şedinţă vor participa prim-ministrul României, Florin Cîţu, viceprim-ministrul Dan Barna, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, şi Directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol”, anunţă Administraţia Prezidenţială, şedinţa fiind programată la ora 16.00.

De mai multe zile, situaţia epidemiologică s-a ameliorat, toate judeţele şi Capitala având o rată de îmbolnăvirilor de COVID sub 1,5, ceea ce impune relaxarea restricţiilor destinate combaterii pandemiei. În Bucureşti rata de infectare joi este de 1,3 la mia de locuitori.

CMBSU a decis joi noi măsuri de relaxare aferente ratei de infectare din scenariul verde, respectiv creşterea gradului de ocupare permis în localuri - de la 30% la 50%, permiterea spectacolor de tip drive-in, cu 3 persoane în maşină, precum şi spectacolele în aer liber, cu maximum 300 de spectatori. În schimb, este menţinută restricţia circulaţiei pe timp de noapte între orele 22.00 şi 5.00.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.