Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti atrage atenţia, cu ocazia marcării sâmbătă a Zilei Mondiale a Siguranţei Pacientului, că una din principalele condiţii pentru îmbunătăţirea siguranţei pacientului o reprezintă investiţiile, în primul rând în infrastructura medicală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„«Respectarea circuitelor» este strâns legată de conceptul de siguranţă a pacientului, dar, bineînţeles, când vorbim despre circuite, vorbim şi de necesitatea existenţei unei infrastructuri medicale optime. În spitalele, ambulatoriile, cabinetele unde sunt consultaţi şi trataţi pacienţii nu trebuie uitat că acolo lucrează şi medicii, precum şi celelalte categorii de personal medical. Cu toţii avem nevoie de o infrastructură medicală adecvată. În Bucuresti profesează în prezent peste 15.000 de medici”, arată mesajul Colegiului Medicilor din Muncipiul Bucureşti, semnat de Cătălina Poiană, preşedinta CMMB.

„Suntem convinşi că suntem în asentimentul tuturor când spunem că siguranţa pacientului reprezintă un concept pentru care trebuie să se lucreze zi de zi şi trebuie să existe investiţii astfel încât siguranţa pacientului să se îmbunătăţească continuu. Cu toţii am văzut în mass-media diverse cazuri de unităţi medicale care îşi desfăşoară activitatea în clădiri vechi şi foarte vechi, unele care NU au fost reabilitate de zeci de ani. Şi aici, ca în orice unitate medicală, trebuie să fie implementat conceptul de siguranţă a pacientului, dar şi conceptul de a profesa într-o unitate medicală care să fie sigură şi pentru personalul medical”, mai precizează sursa citată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.