Colegiul Medicilor din Bucureşti anunţă că a declanşat o cercetare în ceea ce priveşte situaţia de la Spitalul ”Sfântul Pantelimon”, în urma acuzaţiilor conform cărora 20 de pacienţi ar fi murit după administrarea necorespunzătoare a unui medicament. Totodată, Colegiul Medicilor va spriji demersurile Ministerului Sănătăţii în acest caz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În urma informaţiilor din spaţiul public, Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti (CMMB) s-a autosesizat şi a demarat cercetarea coordonată de Departamentul de Jurisdicţie Profesională în situaţia semnalată la Spitalul Clinic de Urgenţă «Sfântul Pantelimon» din Bucureşti”, a transmis Colegiul Medicilor Bucureşti.
 
De asemenea, CMMB va oferi sprijin în demersurile iniţiate de Ministerul Sănătăţii în acest caz.
 
Ministerul Sănătăţii a anunţat, joi, că trimite Corpul de Control la Spitalul Clinic de Urgenţă ”Sf. Pantelimon” Bucureşti, după ce un asistent medical a sesizat că 20 de pacienţi ar fi murit din cauza administrării necorespunzătoare a unui medicament. De asemenea, directorul de îngrijiri a acuzat că este împiedicat să-şi desfăşoare activitatea.
 
Conducerea Spitalului ”Sfântul Pantelimon” din Capitală anunţă că a deschis o anchetă internă după ce directoarea de îngrijiri a unităţii sanitare a reclamat că 20 de pacienţi internaţi la Terapie Intensivă au murit, în decurs de patru zile, din cauză că unii dintre medici ar fi dispus scăderea dozei de noradrenalină administrată celor care nevoie de acest medicament.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

Citește și...