Hidrologii au emis o avertizare Cod galben de viituri, valabilă marţi, pe râurile Lăpuş, din judeţul Maramureş, şi Crişul Alb, în judeţele Hunedoara şi Arad.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Specialiştii Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) au actualizat avertizarea emisă pentru râuri din nord-vestul şi vestul ţării.

Astfel, marţi între orele 10.00 şi 24.00, va fi în vigoare Codul galben, pe râurile Lăpuş - sectorul situat în aval de confluenţa cu râul Cavnic (judeţul Maramureş) şi Crişul Alb - sectorul situat în aval de staţia hidrometrică Criscior – staţia hidrometrică Gurahonţ (judeţele: Hunedoara şi Arad).

”Menţionăm că se pot produce creşteri de debite şi niveluri, ca urmare a propagării viiturilor formate anterior în amonte, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare. În acest context, recomandăm populaţiei să respecte măsurile dispuse de autorităţile de la nivel naţional, judeţean sau local, cu responsabilităţi ȋn gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii”, a transmis INHGA.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.