Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, vineri, excepţii de la măsura carantinării persoanelor care vin în ţară de sărbători. Acestea îi vizează pe cei care au de susţinut examene, dacă prezintă rezultatul unui test PCR, dar şi pe angajaţii vaccinaţi din sistemul de apărare sau de ordine publică, dacă sunt vaccinaţi, şi vin în interes profesional. De asemenea, CNSU a actualizat lista statelor considerate cu risc epidemiologic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat în şedinţa de astăzi, 10 decembrie 2021, Hotărârea numărul 113.  

Principalele prevederi:  

1. Modificarea HCNSU 111/2021 privind regulile de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor  care sosesc în România, valabile în perioada10.12.2021 - 08.01.2022, în sensul:  

  • introducerea testului RT-PCR pentru - exceptarea de la măsura carantinei a elevilor/studenţilor, cetăţenilor români sau cetăţenilor cu domiciliul sau reşedinţa în afara României care au de susţinut examene de admitere ori pentru finalizarea studiilor sau care încep studiile în unităţi/instituţii de învăţământ de pe teritoriul ţării ori se deplasează pentru activităţi legate de începerea, organizarea, frecventarea sau finalizarea studiilor, precum şi însoţitorii acestora în situaţia în care sunt minori;  

  • exceptarea de la măsura carantinei a angajaţilor sistemului naţional de apărare, ordine publică şi securitate naţională care se întorc în România de la activităţi desfăşurate în interes profesional în afara ţării din statele terţe dacă sunt vaccinaţi ori au trecut prin boală.  

  • reducerea la 10 zile a duratei de carantinare pentru persoanele vaccinate sau trecute prin  boală care sosesc în România din statele terţe fără test RT-PCR.  

  • eliminarea posibilităţii de a ieşii din carantină în a 10 zi dacă efectuează test RT-PCR in a 8 zi 

  - în zona roşie au intrat: Finlanda şi Liban; 

   - în zona galbenă au intrat:  

         •   din zona roşie, în urma scăderii incidenţei: Armenia, Dominica, Maldive şi Singapore; 

         •din zona verde, în urma creşterii incidenţei: Polinezia Franceză; 

- în zona verde au intrat: România, Chile şi Noua Caledonie. 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.