CNAIR, în calitate de beneficiar, si dezvoltatorul Vesta Investment au prezentat, joi, proiectul "Măsuri de îmbunătăţire a siguranţei traficului prin amenajarea trecerilor la nivel a drumurilor cu calea ferată", finanţat din fonduri europene nerambursabile. Valoarea totală a contractului este de 34,3 milioane lei şi are ca durată de implementare 24 de luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest proiect, finanţat din fonduri europene nerambursabile din cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, are ca scop creşterea siguranţei rutiere prin amenajarea a 246 de treceri la nivel a drumurilor naţionale cu calea ferată până la sfârşitul anului 2021.

Proiectul constă în amenajarea trecerilor la nivel a drumurilor naţionale cu calea ferată şi presupune montajul de stâlpi de iluminat cu încărcare solară; montajul de stâlpi pentru delimitarea sensurilor de circulaţie.

În plus, se are vedere amenajarea semnalizării rutiere orizontale (simboluri preformate şi benzi rezonatoare din marcaj rutier) şi a unui marcaj tip covor antiderapant (se va realiza pe o distanţă de 50 m, între barieră şi indicator).

”Implementarea proiectului va creşte gradul de siguranţă a traficului, prin adoptarea soluţiilor tehnice care să reducă numărul de accidente rutiere grave produse pe drumurile naţionale la intersecţia cu trecerile la nivel cu calea ferată”, se arată în comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.