Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat joi că recomandă şoferilor să plătească taxa de pod înainte de plecarea în călătorie, pentru a evita aglomeraţia la podul de la Feteşti, în perioada minivacanţei de 1 Mai.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pentru a se evita crearea unor ambuteiaje în zona staţiei de taxare de la Feteşti în perioada minivacanţei de 1 Mai, CNAIR recomandă utilizatorilor achitarea peajului înainte de plecarea în călătorie”, se arată în comunicat.

Peajul (taxa de pod) poate fi achitat pe portalul CNAIR, erovinieta.ro, şi prin intermediul aplicaţiei eTarife (destinată telefoanelor mobile).

Taxa de pod poate fi achitat la distribuitorii autorizaţi şi prin SMS , la numărul 7577.

În cazul în care şoferii optează pentru plata tarifului printr-unul din canalele menţionate, trecerea prin staţia de taxare se va realiza pe benzile marcate cu semnul e-tarif.

”În cazul în care s-a omis plata anticipată iar trecerea s-a efectuat pe benzile marcate cu semnul e-tarif, tariful poate fi achitat ulterior trecerii printr-unul din canalele menţionate anterior, până la ora 24.00 a zilei următoare trecerii”, se arată în comunicat.

Cu excepţia peajului achitat prin intermediul SMS (canal prin care se poate achita tariful numai pentru câte o trecere), tariful poate fi achitat şi pentru 2 sau 20 de treceri, potrivit CNAIR.

”Utilizatorii sunt rugaţi ca, la achiziţionarea unor peaje, să verifice datele pe care le transmit prin SMS sau care sunt înscrise pe documentul emis de către distribuitorii autorizaţi ai CNAIR, în special numarul de înmatriculare al vehiculului, înainte de a certifica prin semnătură corectitudinea acestora”, se arată în comunicat.

CNAIR avertizează că un peaj achitat după expirarea termenului prevăzut de legislaţia în vigoare (după ora 24.00 a zilei următoare trecerii) nu poate fi luat în considerare pentru trecerea în cauză.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.