Responsabilitatea pentru incidentul din 7 iunie privind pasagerii cursei Blue Air din Grecia, care au fost duşi la sosiri interne şi astfel nu au mai fost controlaţi, aparţine firmei de handling, care nu a respectat procedurile aeroportuare, aceasta fiind investigată, arată Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB), precizând că incidentul nu a fost unul de securitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Incidentul în cauză a constat în dirijarea eronată a pasagerilor cursei Blue Air BMS 9224, sosiţi de la Kerkyra, via Cluj, pe fluxul de sosiri interne în locul celui de sosiri internaţionale. Eroarea a aparţinut angajaţilor firmei de handling care deserveşte compania aeriană şi este investigată în prezent de organele competente. Responsabilitatea pentru acest incident revine integral firmei de handling, care nu a respectat procedurile în vigoare. Firmele de handling sunt contractate direct de către companiile aeriene şi răspund în faţa acestora de serviciile prestate, dar au totodată obligaţia să respecte legislaţia şi procedurile aeroportuare”, se arată într-un comunicat de presă al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.

Reprezentanţii CNAB susţin că incidentul nu a fost unul de Securitate, pentru că o astfel de situaţie nu prezintă risc la adresa securităţii aviaţiei civile, atât pasagerii cât şi bagajele acestora fiind supuşi, conform legislaţiei internaţionale, controlului de securitate pe aeroportul de îmbarcare.

“Nivelul de securitate pe aeroportul Henri Coandă este unul foarte bun, recunoscut ca atare şi certificat prin multiple audituri internaţionale, fiind permanent asigurate securitatea aviaţiei civile şi protecţia pasagerilor, a facilităţilor aeroportuare şi a aeronavelor”, potrivit sursei citate.

Poliţia de Frontieră a deschis o anchetă pentru neglijenţă în serviciu, după ce zeci de pasageri ai cursei cursei Blue Air BMS 9224, din Corfu, Grecia, cu escală la Cluj, nu au fost controlaţi când au ajuns pe Aeroportul “Henri Coandă” Otopeni.

Pasagerii trebuiau să treacă pe la terminalul sosiri internaţionale, unde se face controlul documentelor, însă din cauza faptului că au fost duşi la sosiri interne, pentru că s-a crezut că vin de la Cluj, aceştia au putut ieşi din aeroport fără a fi controlaţi. a declarat, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră, Fabian Bădilă.

În cadrul anchetei, mai multe persoane de la societarea care deserveşte compania aeriană au fost audiate, iar cercetările sunt în derulare, a mai spus Fabian Bădilă.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră a adăugat că prin Unitatea Naţională de Informaţii privind pasagerii, de la IGPF, au fost verificaţi în avans pasagerii cursei charter, toţi fiind cetăţeni români, patru cu dublă cetăţenie, “şi nu au fost identificate probleme”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.