Trei persoane s-au răsturnat, sâmbătă, cu o ambarcaţiune pe un lac din apropierea localităţii Rediu din judeţul Cluj. La faţa locului a fost solicitată intervenţia echipajelor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), însă înainte de sosirea salvatorilor cei trei au reuşit să se salveze şi să ajungă teferi la mal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Pompierii din cadrul Detaşamentului 1 Cluj-Napoca au fost solicitaţi să intervină pentru a scoate trei persoane a căror ambarcaţiune s-a scufundat pe un lac din apropierea localităţii Rediu. La locul solicitării s-au deplasat o autospecială, o barcă şi o motocicletă SMURD, iar în momentul sosirii echipajelor persoanele erau ieşite la mal. Acestea, respectiv doi adulţi şi un copil, au fost consultate de către motociclistul SMURD şi nu au necesitat transportul la spital”; informează, ISU Cluj.
Oficialii instituţiei recomandă cetăţenilor să se scalde doar în locuri special amenajate pentru înot, să evite scăldatul în lacuri, canale sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau acoperite cu plante, pietre, crengi sau trunchiuri de copaci. De asemenea, copiii nu trebuie lăsaţi nesupravegheaţi în apă sau în apropierea acesteia, nici măcar în piscinele achiziţionate pentru cei mici. Pompierii mai transmit că echipamentele speciale pentru siguranţa înotului (colac de salvare, aripioare sau tuburi gonflabile etc.) trebuie utilizate de către copii sub atenta supraveghere a unui adult.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.