O autospecială de stingere care aparţine Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj a fost la un pas de a fi lovită de un tren, la o trecere la nivel cu calea ferată. Maşina trece prin faţa trenului al cărui mecanic frânează, reuşind la limită să evite un accident. Oficialii ISU Cluj anunţă anchetă internă şi transmit că pompierul aflat la volanul autospecialei nu mai lua parte la acţiuni operative şi va fi evaluat psihologic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

VIDEO - Tik Tok

În imaginile filmate marţi, la o trecere la nivel cu calea ferată din judeţul Cluj, se vede cum o autospecială de stingere a pompierilor, aflată în misiune, trece razant prin faţa unui tren. Mecanicul garniturii feroviare observă maşina pompierilor, pune în funcţiune semnalele acustice, iar autospeciala trece în viteză prin faţa trenului continuându-şi drumul, în timp ce trenul opreşte.

”A oprit acceleratul aici, era să-l lovească în plin”, spune persoana care a filmat incidentul şi care a postat imaginile pe reţelele de socializare.

O a doua maşină a pompierilor, aparent o ambulanţă SMURD, a oprit la trecerea la nivel.

Incidentul a avut loc marţi, în jurul orei 11:20. Autospeciala care a fost la un pas de a provoca un accident se îndrepta către Câmpia Turzii, unde acoperişul unei case luase foc.

”În urma vizualizării imaginilor, unitatea noastră a demarat în regim de urgenţă cercetarea disciplinară  care se impune pentru analizarea celor întâmplate şi tragerea la răspundere a celor care se fac vinovaţi de această situaţie ce a pus în pericol viaţa echipajului care a încadrat autospeciala de intervenţie. În acest context, vor fi analizate şi prevederile privind circulaţia pe drumurile publice, normele şi regulamentele interne, precum şi cele care vizează codul de etică şi deontologie a personalului. O altă măsură dispusă a fost înlocuirea din serviciu a  conducătorului auto al autospecialei de intervenţie, iar până la finalizarea verificărilor acesta nu va mai fi planificat în serviciul operativ. De asemenea, şoferul autospecialei va fi supus unui evaluări psihologice, iar eventuala repunere a acestuia în serviciul operativ, în calitate de conducător auto, va fi realizată în urma unei reinstruiri”, transmite ISU Cluj.

Oficialii ISU precizează că nu au fost înregistrate solicitări privind asistenţa persoanelor din vagoanele trenului şi nu au fost primite înştiinţări despre posibile plângeri formulate pe marginea acestui eveniment, din partea autorităţilor competente.

”Facem, totodată, precizarea că pentru derularea verificărilor cu obiectivitate şi aplicarea măsurilor sancţionatorii în conformitate cu reglementările  privind circulaţia pe drumurile publice, unitatea noastră a informat  Inspectoratul de Poliţie al judeţului Cluj despre acest eveniment.  Asigurăm opinia publică de faptul că Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Avram Iancu al judeţului Cluj dezaprobă ferm neglijenţa conducătorilor autospecialelor cu regim de circulaţie prioritară care prin astfel de comportamente pun în pericol viaţa şi vor fi dispuse măsurile care se impun, cu maximă celeritate”, precizează reprezentanţii instituţiei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.