Aproximativ 30 de angajaţi ai Gărzii de Mediu Cluj protestează, miercuri, faţă de inechităţile salariale din instituţie, în raport cu alte instituţii cu atribuţii de control, acţiunea fiind în cadrul unei greve declanşate la nivel naţional, care presupune întreruperea oricărei activităţi până la începerea unor negocieri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aproximativ 30 de persoane care lucrează în judeţul Cluj în cadrul Gărzii de Mediu au întrerupt, miercuri, activitatea în semn de protest faţă de inechităţile salariale.

"Protestul este la nivel naţional şi este susţinut de aproximativ 800 de angajaţi.  Se protestează la locul de muncă. Nu se mai fac controale de orice fel şi este întreruptă total activitatea cu publicul pe termen nelimitat, până în momentul în care vom fi chemaţi la negocieri. Acest lucru nu s-a întâmplat până la această oră”, a declarat Valentin Neagoe, preşedintele Sindicatului Naţional al Gărzii de Mediu.

Angajaţii din Garda Naţională de Mediu au declanşat, miercuri dimineaţă, greva generală, principala nemulţumire a acestora fiind inechităţile salariale din domeniul protecţiei mediului.

De asemenea, aceştia îşi doresc punerea în aplicare a prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.57/2015, condiţii decente de muncă pentru funcţionarii publici aflaţi în relaţii de serviciu cu Garda Naţională de Mediu, şi anume, uniforme, echipamente de protecţie, precum şi asigurări casco pentru flota auto şi flota navală utilizată de către comisari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.