Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand a anunţat înfiinţarea unui centru pentru copiii cu sindromul Down şi tulburări de spectru autist, în cadrul parohiei „Izvorul Tămăduirii -Mavrogheni”. Proiectul a fost aprobat joi, în şedinţa Consiliului Local Sector 1. Primăria de sector a alocat peste 3,6 milioane de lei pentru înfiinţarea centrului care are 10 cabinetel medicale, trei ateliere de terapie educaţională şi un bazin pentru aquakinetoterapie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Proiectul, aprobat joi de consilierii locali, prevede construirea unui centru care le va oferi copiilor consiliere psihologică, servicii terapeutice, medicale, educaţionale şi recuperatorii. Primăria Sectorului 1 a alocat peste 3,6 milioane de lei pentru înfiinţarea centrului, primul din ţară de această complexitate, având 10 cabinete medicale, trei ateliere de terapie educaţională şi un bazin pentru aquakinetoterapie. Clotilde Armand a susţinut de la început construirea acestui centru, denunţând dezinformările propagate în spaţiul public de către politicieni care s-au folosit de suferinţa unor copii ca să o atace”, arată o postare făcută joi pe pagina de Facebook a USR PLUS.
 
La începutul acestei luni, Liderul PNL Sector 1 Sebastian Burduja a acuzat-o pe primarul de sector Clotilde Armand că a blocat proiectul primului centru integrat pentru copii cu Sindrom Down din România.
 
El a susţinut că, pentru că nu a reusit să-şi impună un proiect de rectificare bugetară, „făcut pe genunchi, fără nicio consultare”, primarul Armand Clotilde s-a răzbunat şi a cerut retragerea proiectului legat de Centrul Down de pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local din 2 iulie.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.