Clădirile în care funcţionează cele mai multe dintre secţiile Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti nu au autorizaţie de securitate la incendiu. Nu sunt autorizate clădirea principală a spitalului, în care sunt organizate mai multe secţii, clădirea în care se află Secţia Boli infecţioase şi nici imobilul în care îşi desfăşară activitatea Secţia de oftalmologie. Sediul administrativ al spitalului şi Unitatea de Primiri Urgenţe sunt autorizate de către ISU. Spitalul a fost amendat, la începutul anului, pentru lipsa autorizaţiei la incendiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform datelor furnizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, la nivelul judeţului funcţionează 26 de unităţi sanitare de stat şi private cu paturi, acestea având în total 132 de clădiri. Dintre imobilele în care funcţionează spitale sau clinici medicale 14 clădiri sunt autorizate, 4 sunt autorizate parţial, 4 funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu, două deţin aviz de securitate, iar alte 108 nu fac obiectul autorizării privind securitatea la incendiu.

Trei dintre cele patru clădiri care funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu aparţin Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, aflat în administrarea Consiliului Judeţean Prahova. 

Este vorba despre clădirea principală a spitalului, î care funcţionează mai multe secţii, clădirea cu Secţia de oftalmologie, dar şi imoblul cu Secţia de boli infecţioase unde sunt trataţi unii dintre pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19.  A patra clădire neautorizată privind securitatea la incendiu aparţine unui spital privat.

În luna ianuarie a acestui an, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a amendat cu 10.000 de lei SJU Ploieşti pentru faptul că nu deţine autorizaţia ISU.

Alte patru clădiri sunt autorizate doar parţial privind securitatea la incendiu. Este vorba despre Spitalul de Obstetrica si Ginecologie – corpul D şi etajul 2 al corpului B, Spitalul Orăşenesc Vălenii de Munte - Pavilion Central, camera de primiri urgenţe a Spitalului Orăşenesc din Sinaia şi un alt spital privat care are subsol, parter şi etaj.

Totodată, două clădiri funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu, dar deţin aviz de securitate la incendiu, fiind vorba despre Spitalul de  Pneumoftiziologie Floreşti - Pavilion F şi un sptal privat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.