Autorităţile din judeţul Argeş impun măsuri pentru a evita formarea de aglomeraţii în magazine, în perioada care urmează, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) adoptând o hotărâre care prevede, printre altele, renunţarea la utilizarea coşurilor de mână, dar şi limitarea numărului cumpărătorilor care pot intra în magazine, în funcţie de suprafaţa acestora.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unei decizii adoptate, vineri, de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, "se limitează numărul de persoane în incinta magazinelor de tip discount şi de proximitate, în supermarketuri şi hypermarketuri astfel încât să se asigure, în medie, 8 mp/persoană, prin raportare la maximum 30% din suprafaţa liberă a spaţiului comercial (adică suprafaţă utilizabilă de către clienţi şi neacoperită de rafturi, vitrine sau alte elemente de mobilier), precum şi o distanţă minimă de 2 m între persoane în zona caselor de marcat”. 
 
O altă decizie prevăzută în hotărârea CJSU Argeş prevede că, în magazinele unde sunt disponibile cărucioare şi/sau coşuri de cumpărături cu roţi, se va renunţa la utilizarea coşurilor de mână. 
 
"În acelaşi timp, numărul cărucioarelor/coşurilor cu roţi disponibile clienţilor va fi limitat, astfel încât să se asigure, în medie, 8 metri pătraţi/persoană prin raportare la maximum 30% din suprafaţa liberă a spaţiului comercial şi o distanţă minimă de 2 m între persoane în zona caselor de marcat”, a mai stabilit CJSU. 
 
Prevederile adoptate vineri se aplică începând de luni, 7 decembrie, pentru o perioadă de 14 zile în toate localităţile din Argeş. 
 
Săptămâna trecută, prefectul judeţului Argeş, Emanuel Soare, anunţase că a avut discuţii cu reprezentanţii magazinelor cărora le ceruse să implementeze măsuri pentru a limita accesul unui număr mare de persoane, în incinta supermarketurilor şi a altor unităţi comerciale în care s-ar putea crea aglomeraţie.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.