Consiliul Judeţean (CJ) Prahova anunţă, joi, un proiect pe care oficialii instituţiei îl prezintă drept unul „ambiţios” şi care constă în alocarea sumei de 53,4 milioane lei pentru refacerea instalaţiei electrice a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti şi amenajarea şi dotarea blocului operator al unităţii sanitare. Lucrarea ar urma să fie finalizată peste trei ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Proiect ambiţios al Consiliului Judeţean Prahova pentru reabilitarea blocului operator şi instalaţiei electrice de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti (...) În şedinţa extraordinară, din 18 octombrie, consilierii judeţeni au votat proiectul privind aprobarea  Studiului de fezabilitate şi a indicatorilor tehnico–economici ai obiectivului de investiţii ”Reabilitare bloc operator şi sistem electric al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti””, transmite, joi, pe Facebook, CJ Prahova. 
Durata de execuţie a lucrărilor este de 36 de luni. 
 
Suma de 53.444.631 lei va fi investită pentru amenajarea şi dotarea a 13 săli de operaţie şi „crearea unor funcţiuni compatibile cu legislatia actuală privind funcţionarea secţiilor componente”, conform informaţiilor făcute publice de instituţie. Proiectul mai vizează şi „creşterea calităţii actului medical” şi „creşterea capacităţii de a oferi asistenţă şi activităţi medicale de calitate”. 
Investiţia de 53,4 milioane de lei inclusiv TVA va fi asigurată din mai multe surse de finanţare, între care 6 milioane de lei de la bugetul de stat, dar „şi din alte surse de finanţare legal constituite”, precizează CJ.
„Secţia existentă necesită o modernizare adecvată, nu sunt asigurate sistemele de asigurare şi menţinere a mediului conform RS EN ISO 14644-2/2002 privind clasificarea curăţirii aerului în camere curate şi medii controlate asociate. Nu sunt asigurate sistemele de instalatii adecvate: sistemele actuale de instalaţii electrice nu corespund normativului 17/2011 si NPO 015/97, nu sunt asigurate infrastructura de comunicare şi transmitere dateşi infrastructura de control-acces. Dotarea actuală a sălilor de operaţie este uzată fizic şi moral şi nu corespunde cerinţelor actuale specifice. Nivelul de finisare si menajare a încăperilor nu corespunde cerinţelor actuale privind asigurarea şi menţinerea mediului de curăţenie specific”, se arată în referatul de aprobare semnat de preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu şi anexat proiectului aprobat de către consilierii judeţeni prahoveni.
Lucrările vor fi realizate doar în principalul sediu al unităţii sanitare, amplasat pe strada Găgeni din Ploieşti. Spitalul judeţean din Ploieşti funcţionează în spaţii amplasate în mai multe cartiere din oraş unele dintre acestea în clădiri vechi de zeci de ani.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.