Consiliul Judeţean Ilfov anunţă că, joi, incendiul de la Periş continuă pe aproximativ 5.000 de metri pătraţi, cu mari degajări de fum. Instituţia a cerut Gărzii de Mediu şi Poliţiei să stabilească cine se face vinovat de producerea incendiului care a poluat zona. Ministerul Mediului a precizat că, potrivit estimărilor Administraţiei Naţionale de Meteorologie, evoluţia norului de fum va fi de relativă staţionare în zona de nord a Capitalei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Preşedintele CJ Ilfov, Marian Petrache este în legatură cu autorităţile competente. Vicepreşedintele CJ, Rizia Tudorache, este în teren şi azi pentru a vedea exact ce se întâmplă şi pentru a ajuta pompierii şi Poliţia. În momentul de faţă, terenul de 120.000 mp fumegă în continuare pe o suprafaţă de 5000 mp, iar pompierii intervin cu 16 autospeciale. Ei estimează că vor putea lichida incendiul până în jurul orei 16.00. Reprezentanţii Consiliului Judeţean îşi exprimă regretul pentru că sunt afectaţi atâţia oameni din cauza poluării din Periş. Vă asigurăm că luăm toate măsurile legale, în atribuţiile noastre, pentru a grăbi rezolvarea acestei probleme de mediu”, a transmis CJ Ilfov, printr-un comunicat de presă.

Instituţia a cerut Gărzii de Mediu şi Poliţiei să stabilească cine se face vinovat de producerea incendiului care a poluat zona.

La rândul lor, reprezentanţii Ministerului Mediului au transmis că s-a degajat un nor de fum resimţit de locuitorii din nordul Bucureştiului.

”Conform simulărilor Administraţiei Naţionale de Meteorologie privind evoluţia norului de fum, se apreciază că în cursul nopţii trecute şi astăzi circulaţia aerului va fi relativ slabă (sub 25 km/h) şi se va realiza predominant dinspre vest-sud-vest către est-nord-est. Ceea ce înseamnă că evoluţia norului de de fum va fi de relativă staţionare în zona de nord a Capitalei. Precizăm, de asemenea, că Ministerul Mediului a monitorizat cu laboratorul mobil, în cursul întregii zile, concentraţiile din aer în localităţile din proximitatea incendiului. Măsurătorile nu au depistat creşteri ale poluanţilor care pot pune în pericol sănătatea populaţiei. Laboratorul mobil a fost mutat, în cursul serii, şi în comuna Corbeanca, pentru a monitoriza valorile de calitate a aerului”, a transmis Ministerul Mediului.

Incendiul a izbucnit încă de marţi dimineaţă şi se manifestă cu amri degajări de fum. Date fiind batalurile de dejecţii de la o fermă din zonă, se degajă un miros greu de suportat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.