Liderul liberalilor Nicolae Ciucă a declarat, întrebat luni despre decizia CEDO referitoare la parteneriatul civil între persoane de acelaşi sex şi faptul că premierul PSD Marcel Ciolacu a precizat că societatea românească nu este pregătită să recunoască aceste cupluri, că personal şi PNL îşi asuma susţinerea în continuare a familiei tradiţionale, a credinţei în Dumnezeu şi patriotismul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Personal şi PNL, în tot ceea ce înseamnă valorile despre care noi am vorbit, Partidul Naţional Liberal va susţine în continuare familia, familia tradiţională, credinţa în Dumnezeu şi patriotismul, aşa cum au fost asumate la nivelul partidului”, a afirmat Nicolae Ciucă, întrebat care este punctul de vedere al PNL cu privire la faptul că premierul a afirmat România nu e pregătită, după decizia CEDO, privind, legalizarea parteneriatului civil între persoanele de acelaşi sex, luni la Parlament.

Pe 23 noiembrie, premierul Marcel Ciolacu a declarat, întrebat la Europa FM despre faptul că România trebuie să prezinte, până pe 25 martie, propunerile de măsuri în urma deciziei CEDO referitoare la recunoaşterea şi protecţia legală a cuplurillor formate din persoane de acelaşi sex, că societatea românească nu este pregătită pentru acest lucru.

Şeful Guvernului a mai spus că nu este „un om obtuz” şi are prieteni care „au relaţii cu un alt bărbat”, însă vorbeşte din punctul de vedere al unui prim-ministru. Liderul PSD a adăugat că nu ar fi nici prima, nici ultima oară când CEDO condamnă România.

Ministra de Externe Luminiţa Odobescu a cerut Guvernului să transmită un punct de vedere al Executivului până pe 28 noiembrie, pentru că, până pe 25 martie, România trebuie să prezinte Comitetului miniştrilor măsurile adoptate sau propunerile avute în vedere, după decizia CEDO care cere un statut juridic pentru cuplurile formate din persoane de acelaşi sex.

Obligaţia ţării noastre de a proteja şi recunoaşte familiile formate din persoane de acelaşi sex este reconfirmată de Colegiul de judecători ai Marii Camere, care a respins contestaţia depusă de Guvernul României în cazul Buhuceanu şi Ciobotaru şi alte 20 de familii împotriva României, au transmis reprezentanţii Accept, pe 26 septembrie, într-un comunicat de presă.

De asemenea, Asociaţia ACCEPT a lansat, luni, campania „Protejaţi toate familiile”, în contextul Zilei internaţionale a drepturilor omului sărbătorită pe 10 decembrie. Demersul este susţinut şi de alte 35 de organizaţii neguvernamentale care pledează pentru necesitatea adoptării de instrumente adecvate de protecţie şi recunoaştere legală pentru toate familiile din România.

Organizaţiile non-guvernamentale solicită modificarea Codului civil pentru a permite căsătoria între persoane de acelaşi sex şi recunoaşterea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex încheiate în străinătate. De asemenea, ele cer „legiferarea parteneriatului civil, indiferent de sexul celor doi parteneri de cuplu, înregistrat de către ofiţerul de stare civilă”, precum şi „protecţia familiei de facto, care nu optează pentru căsătorie sau parteneriat civil, în domeniul patrimonial, al sănătăţii şi în vederea prevenirii şi combaterii violenţei domestice”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.