Premierul Florin Cîţu a precizat, la videoconferinţa de marţi cu prefecţii de la Palatul Victoria, referitor la regiunile afectate de inundaţii că sunt efecte în 34 de localităţi din 14 judeţe „şi se intervine pentru evacuarea apei în 11 case, 7 anexe gospodăreşti, 56 de curţi, 70 de beciuri şi subsoluri, 3 sedii ale unor operatori economici, 3 sedii ale unor instituţii publice”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Mulţumesc că aţi răspuns prompt acestei convocări. Am convocat această videoconferinţă pentru a mă asigura că avem soluţii pentru persoanele care sunt afectate de inundaţii. Vreau să mă asigur că ştim exact ce avem nevoie în plan local ca nimeni să nu sufere în perioada următoare. Şi domnul ministru Bode este de faţă şi este şi domnul Arafat pentru a mă asigura că deciziile vor fi implementate cât mai rapid. Noi am mai auzit asta şi când mai discutam despre inundaţii, de fiecare dată că totul este sub control, dar aş vrea să cântăriţi foarte bine când spuneţi acest lucru, când spuneţi că totul este sub control, să ne asigurăm că aşa este, pentru că am informaţii care vin, pe de o parte de la primari, pe de altă parte de la oamenii noştri şi atunci vreau să le clarificăm. Ceea ce este în presă, dacă nu e adevărat, să combatem media, dar informaţiile trebuie să fie foarte clare şi de aceea aş vrea să clarificăm aceste lucruri”, a declarat Florin Cîţu, marţi la Guvern. 

El a vorbit şi despre situaţia care i-a fost prezentată de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

„DSU mi-a trimis deja o situaţie. S-au înregistrat efecte în 34 de localităţi din 14 judeţe – Alba, Argeş, Botoşani, Braşov, Cluj, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Hunedoara, Olt, Prahova, Sibiu şi Timiş. S-a intervenit şi se intervine pentru evacuarea apei în 11 case, 7 anexe gospodăreşti, 56 de curţi, 70 de beciuri şi subsoluri, 3 sedii ale unor operatori economici, 3 sedii ale unor instituţii publice. Vom trece fiecare judeţ în revistă şi vom vedea care sunt exact nevoile pentru fiecare unitate administrativ-teritorială. În acelaşi timp aş vrea să ne spuneţi dacă mai există situaţii de maximă urgenţă, dacă mai sunt persoane izolate, în pericol, dacă mai avem trafic rutier sau feroviar întrerupt”, a completat premierul. 

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a luat luni decizia scoaterii din rezervele de stat a unor bunuri de strictă necesitate şi alocarea lor către unităţilor administrativ-teritoriale Ocoliş, Câmpeni, Sohodol şi Roşia Montana din judeţul Alba, zone afectate de inundaţiile de săptămâna precedentă. Premierul Florin Cîţu a precizat că „vor urma şi ajutoarele financiare pentru fiecare gospodărie avariată”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.