Premierul Florin Cîţu a afirmat că obiectivul său este ca în septembrie să fie 10,4 milioane de persoane vaccinate, ceea ce reprezintă circa 70% din populaţie, astfel încât România să poată scăpa de pandemia de coronavirus. Şeful Guvernului a mai spus că sunt suficiente cadre medicale care să vaccineze oamenii şi a explicat că există oferte de la spitale şi companii private care au oferte de a pune la dispoziţie gratuit centre de vaccinare sau personal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Eu sper să fie cât mai repede făcute aceste centre de vaccinare. Ieri m-am asigurat că vom mai lua încă opt milioane de vaccinuri. În septembrie, obiectivul meu este de a avea 10,4 milioane de persoane vaccinate, ceea ce înseamnă aproape 70% din ceea ce mi-am dorit şi să putem să scăpăm de pandemie. Pentru mine vaccinarea este o prioritate. Merge bine până acum şi va merge şi mai bine, veţi vedea. Nu am nicio problemă aici. Partea de cheltuieli şi cine suportă se va rezolva şi vom avea discuţie cu municipiile. Şi de fiecare dată, anul trecut au fost discuţii şi la carantinare. Am alocat resurse şi după aceea banii au venit înapoi la buget. Aşa se va întâmpla şi acum. Vă spun că nu banii au fost o problemă”, a declarat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului. 

Chestionat dacă există suficiente cadre medicale pentru campania de vaccinare, Cîţu a răspuns: „Da şi aici să ştiţi că primesc şi de la spitale private, companii private, tot felul de oferte pentru a pune la dispoziţie gratuit centre de vaccinare sau personal. Deci nu există o problemă. Interesul pentru etapa a doua, în România în acest moment lumea vrea să se vaccineze. Ceea ce un lucru foarte bun”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.