Prim-ministrul Marcel Ciolacu avansează ideea de a oferi părinţilor posibilitatea de a-şi testa copiii minori în ceea ce priveşte consumul de droguri, prin intermediul medicilor de familie, costul analizelor urmând a fi suportat de către stat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Haideţi să vedem toate soluţiile de la specialişti! Cred că ar trebui să creăm un cadru legal unde părinţii să poată solicita autorităţilor, medicilor de familie, o eventuală testare a minorului şi statul să acopere aceste cheltuieli. Eu cred că ar fi o abordare corectă. Dacă eu, părinte, sunt îngrijorat, nu am de unde să ştiu dacă copilul meu se droghează sau nu şi atunci apelez la pârghiile create de către statul român”, afirmă Marcel Ciolacu, sâmbătă.
Conform premierului, acesta ar fi ”o abordare corectă”.

Ministrul de Interne Cătălin Predoiu a anunţat luni în urma finalizării anchetei Corpului de Control al ministerului, privind accidentul din 2 Mai, că este analizată posibilitatea testării antidrog a elevilor de către personal medical, în şcoli, dacă manifestă vizibil comportament caracteristic consumului de droguri. Testarea se va face doar cu acordul părinţilor, a precizat Predoiu.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.