Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a anunţat că stocul disponibil de teste pentru COVID-19 pentru şcoli este de aproape 250.000, peste 5.000 de teste în fiecare judeţ. El a adăugat că că testarea profesorilor va fi făcută şi de către Direcţiile de Sănătate Publică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Stocul disponibil pentru şcoli este de aproape 250.000 de teste, peste 5.000 de teste în fiecare judeţ. În măsura în care se epuizează acest stoc, dar văd că nu se consumă mai deloc din el, există disponibilitatea Guvernului de a reîntregi acest stoc. Au fost 1,3 milioane luni de zile şi s-au folosit puţin peste 30.000. Testarea se va face nu numai pe baza acestor teste disponibile, dedicate şcolilor, ci şi de către Direcţiile de Sănătate Publică de la nivelul fiecărui judeţ, pentru că şi cadrele didactice sunt cetăţeni cu drepturi egale. Deci nu ne bazăm doar pe testele care sunt dedicate şcolilor”, a explicat Sorin Cîmpeanu, chestionat joi, la finalul şedinţei Executivului, câte teste antigen sunt disponibile în acest moment pentru testarea profesorilor şi elevilor. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.