Ministrul Educaţiei Naţionale, Sorin Cîmpeanu, susţine că inspectorul şcolar general al municipiului Bucureşti este responsabil pentru situaţia care a dus la organizarea unui protest ca urmare a schimbării din funcţie a directoarei şcolii „Maica Domnului” din sectorul 2 al Capitalei. „Este responsabilitatea exclusivă a inspectorului general de Bucureşti. Nu mă sfiesc să vă spun că, deşi am cerut situaţia numirii în şcoli, inclusiv în şcoala Maica Domnului, unde ştiu că sunt probleme, nici până la această oră nu a pus-o la dispoziţia ministerului, ceea ce este o problemă de autoritate a ministrului şi a ministerului”, a declarat ministrul Educaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Este o situaţie specifică, în care Consiliul de Administraţie a fost organizat de către Inspectoratul Şcolar General Bucureşti în data de 30 decembrie anul trecut. Nu numai că au uitat să anunţe ministrul Educaţiei şi ministerul, dar la începutul săptămânii care se încheie acum, luni 4 ianuarie am invitat inspectorul general de Bucureşti, i-am solicitat să dea ministrului Educaţiei şi secretarului de stat pentru învăţământ superior lista numirilor pe care le-a făcut în baza Legii Educaţiei Naţionale, articolul 258 alineatul 7 ce spune că inspectorul şcolar general, cu avizul Consiliului de Administraţie, numeşte conducerea şcolilor din Bucureşti până la organizarea concursului, însă nu mai mult de începerea anului şcolar următor. Este responsabilitatea exclusivă a inspectorului general de Bucureşti. Nu mă sfiesc să vă spun că, deşi am cerut situaţia numirii în şcoli, inclusiv în şcoala Maica Domnului, unde ştiu că sunt probleme, nici până la această oră nu a pus-o la dispoziţia ministerului, ceea ce este o problemă de autoritate a ministrului şi a ministerului”, a declarat ministrul Educaţiei Naţionale, duminică, într-o intervenţie telefonică la Antena 3. 
Câteva zeci de persoane, părinţi ai unor copii care învaţă la Şcoala gimnazială Maica Domnului din sectorul 2 al Capitalei, au ieşit în stradă, duminică pentru a protesta faţă de schimbarea din funcţie a directoarei şcolii. Părinţii anunţă că nu îşi vor lăsa copiii să intre la cursurile online şi sunt dispuşi să continue protestele la sediul Inspectoratului Şcolar.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.