Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că 112.000 de angajaţi în sistemul de educaţie sunt programaţi pentru vaccinare, iar 19.000 s-au vaccinat deja, acestora adăugându-li-se şi 6.000 de medici vaccinaţi în prima etapă, care sunt şi cadre universitare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Datele actualizate, extrase direct din platforma STS, la nivelul zilei de astăzi sunt de peste 112.000 persoane programate pentru vaccinare, angajaţi în sistemul de educaţie. Dintre aceştia, peste 19.000 de angajaţi din sistemul de educaţie s-au vaccinat deja, la cei 19.000 se adaugă cei aproape 6.000 de medici care s-au vaccinat din această perspectivă în categoria clasa de prioritate destinată medicilor, este vorba în general cea mai mare parte a cazurilor de acei medici care sunt şi cadre didactice universitare. Deci, între cele nouă categorii de lucrători esenţial, din perspectiva celor care mai mult decât disponibilitate de vaccinare au fost programaţi pentru vaccinare, este categoria cea mai numeroasă”, a declarat Sorin Cîmpeanu, vineri, într-o conferinţă de presă. 
 
El a precizat că numărul celor cu disponibilitate de vaccinare va fi anunţat în 1 februarie.  
 
"Numărul celor cu disponibilitate de vaccinare va fi anunţat la finalul celei de-a doua etape de interogare în data de 1 februarie, înainte de discuţia din data de 2 februarie determinantă pentru decizia de deschidere a şcolilor începând cu data de 8 februarie cu prezenţă fizică, conform scenariilor anunţate. Interesul major pentru deschiderea şcolilor al Ministerului Educaţiei şi nu numai se păstrează, ştiut fiind că nu este numai o întoarcere atât cât se poate la normalitate, dar este o posibilitate de a recupera ceea ce s-a pierdut şi s-a pierdut pe parcursul perioadei în care învăţământul s-a desfăşurat exclusiv online”, a explicat ministrul Educaţiei.
 
El a reiterat că vaccinarea cadrelor didactice nu este un element care să condiţioneze deschiderea şcolilor la data de 8 februarie. 
 
"Dacă în momentul de faţă avem peste 19.0000 plus cei 5.000, 24.000 în total, este greu de estimat şi nu ştiu dacă este relevant ca în data de 8 februarie vor reuşi să fie vaccinaţi 25 sau 26 sau 27. Vaccinarea a fost prezentată de la bun început ca un element important, dar s-a precizat că nu este un element care să condiţioneze decizia de deschidere a şcolilor, chiar dacă s-ar fi vaccinat un număr mai mare, aceştia nu ar fi căpătat imunitate în aşa fel încât să influenţeze această decizie înainte de 8 februarie. Acest proces va continua de îndată ce factorul limitativ, limitativ în România şi în orice stat european, va putea fi gestionat, este vorba de aprovizionarea cu vaccin, de numărul dozelor de vaccin disponibile, personalul din învăţământ va avea şi o prioritate sistemică, deci va fi accelerat procesul de vaccinare al celor din învăţământ de îndată ce acest lucru va fi posibil”, a mai afirmat Sorin Cîmpeanu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.