Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirmă că la nivelul instituţiei pe care o conduce există "o problemă" în ceea ce priveşte identificarea acelor oameni care să gestioneze programele principale privind accesarea fondurilor pentru educaţie din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Ministrul se arată de acord cu acordarea de sporuri substanţiale celor care lucrează cu aceste fonduri, iar când i s-a atras atenţia supra faptului că fiecare angajat este plătit să îşi facă meseria, Cîmpeanu a răspuns că "în lumea reală" pe care o cunoaşte "e altfel".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Trebuie să recunosc cu maximă onestitate, la Ministerul Educaţiei există o problemă cu identificarea persoanelor potrivite pentru a gestiona aceste programe. Îţi trebuie - iertaţi-mă, dacă îmi permiteţi termenul – îţi trebuie un creier pe infrastructură, un creier pe digitalizare, un creier pe abandon, un creier pe învăţământ profesional şi unul pe educaţie timpurie. Cinci lideri, îţi trebuie cinci lideri care să aducă în spatele lor cinci echipe. O parte dintre ei avem, dar o mare parte, la momentul la care vorbim, lipsesc. Vom încerca să convingem prin toate mijloacele să vină alături de noi oameni cu credinţă şi oameni cu competenţă”, a declarat Sorin Cîmpeanu, vineri seară, la Digi 24. 
 
Acesta a menţionat că una dintre problemele ministerului este aceea că are un sistem de salarizare "mai puţin atractiv", fapt care este "o problemă” în atragerea oamenilor competenţi. 
 
Întrebat dacă este de acord cu acordarea de sporuri foarte mari, până de sută la sută raportat la salariu, acelor angajaţi care lucrează cu fonduri europene, ministrul a răspuns: "Atâta vreme cât să fii lider de proiect implică o responsabilitate foarte mare, pentru a fi motivat, da".
 
Acesta a precizat că "în lumea reală e altfel", atunci când i s-a atras atenţia că oamenii merg la serviciu şi trebuie să îşi facă meseria pentru care sunt plătiţi. 
 
"Trebuie să motivezi acea persoană cu competenţă, trebuie să faci diferenţierea între cei care pot, vor şi îşi aduc aportul faţă de cei care pot mai puţin, vor mai puţin şi ştiu mai puţin. Trebuie să fie o diferenţiere”, a adăugat Sorin Cîmpeanu. 
 
Conform ministrului, primele dotări din bani prin PNRR ar urma să ajungă în şcoli la sfârşitul acestui an, chiar dacă primele sume vor fi virate la începutul anului viitor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.