Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirmă că ministerul pe care îl conduce are o execuţie bugetară "atât de bună" încât, în luna decembrie, dacă Guvernul nu va face o rectificare, va exista "o problemă cu plata salariilor" angajaţilor din sistem. El susţine, în acest context, că pentru a plăti salariile, "îţi trebuie rectificare bugetară pe care o face doar un guvern stabil".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Ca minister, avem execuţie de 50% pe primul semestru, deci am fost exact în grafic, cât am planificat, şi, din păcate, avem o execuţie mai mare în cel de-al doilea semestru. Este o execuţie atât de bună încât, în luna decembrie, dacă nu vom avea o rectificare, vom avea o problemă cu plata salariilor. Şi nu vom avea o rectificare dacă nu vom avea un guvern capabil să dea o rectificare, adică nu interimar. Iată legătura cu politica. Ca să plăteşti salariile îţi trebuie rectificare bugetară, pe care o face doar un guvern stabil”, a declarat ministrul Educaţiei, marţi seară, în emisiunea moderată de Florin Călinescu la Prima Tv.
 
Sorin Cîmpeanu a adăugat că anul acesta sistemul de educaţie a primit "cea mai mare finanţare din ultimii 30 de ani”, el precizând că este vorba despre "valoarea relativă”, şi nu ca procent din PIB.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.