O cherhana din judeţul Constanţa a fost amendată cu 14.000 de lei de comisarii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Constanţa, care au găsit mai multe nereguli, printre care peşte cu aspect de intrare în putrefacţie, mizerie în blocul alimentar, legume cu mucegai şi produse alimentare expirate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Reprezentanţii CJPC Constanţa au anunţat marţi, că în urma unei reclamaţii a fost făcută o acţiune de control la punctul de lucru al SC Chiros SRL- Cherhanaua Ovidiu din Ovidiu. 
Echipele de control au găsit mai multe nereguli, printre care: camerele adiacente blocului alimentar prezintă infiltraţii;  materii prime în stare refrigerată şi congelată fără elemente de identificare şi caracterizare (produse  nesigure); peşte cu acumulări sangvinolente şi aspect de intrare în stare de putrefacţie; întregul bloc alimentar este neigienizat, gresie spartă în unele zone, sifoanele cu acumulări de mizerie; legume cu mucegai şi în lădiţe neigienizate; produse alimentare expirate; ciorba nu se prepară în mod traditional, există zeama cu legume şi carnea porţionată este păstrata separat în frigider; paste fierte şi păstrate în frigider contrar indicaţiilor producătorului ca după fierbere se servesc fierbinţi cu diferite ingrediente; în meniu nu există declaraţia nutriţională.
“Prin invitaţie s-a recomandat oprirea temporară a prestării serviciului de alimentaţie publică până la remedierea deficienţelor, deficienţele fiind remediate la momentul scrierii documentului de control”, au precizat reprezentanţii CJPC Constanţa. 
Ei au menţionat că au fost date două amenzi, în valoare totală de 14.000 de lei şi au fost retrase definitiv de la comercializare produse alimentare neconforme, în valoare de 29.400 de lei, printre care peşte, ciorbă de peşte, carne de vită, pasăre şi miel.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.