Compania CFR SA anunţă că, vineri dimineaţă, traficul feroviar este deschis pe toate magistralele de cale ferată, circulaţia trenurilor fiind însă adaptată la condiţiile meteo nefavorabile. În judeţul Braşov, între Ghimbav şi Bartolomeu, angajaţii Regionalei CF Braşov fac lucrări de consolidare a şinei, pe segmente izolate unde au fost identificate fisuri, însă traficul feroviar nu este afectat, deoarece trenurile circulă pilotat, precizează CFR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că traficul feroviar pe Magistrala 200 între Ghimbav şi Bartolomeu, judeţul Braşov, a fost reluat după remedierea deficienţelor privind şina fisurată din cauza temperaturilor scăzute. Cele două trenuri de călători de pe rutele Sibiu - Bucureşti, respectiv Budapesta - Bucureşti, care staţionau, s-au pus în mişcare către destinaţii.

Pe de altă parte, Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA anunţă că la această oră traficul feroviar este deschis pe toate magistralele de cale ferată, circulaţia trenurilor fiind însă adaptată la condiţiile meteo nefavorabile.

"În această perioadă, în care sunt anunţate temperaturi negative la nivelul întregii ţări, personalul feroviar face verificări permanente pe toate secţiile de cale ferată astfel încât, în cazul în care, din cauza temperaturilor negative înregistrate la nivelul solului, apar deranjamente sau defecţiuni tehnice la componentele infrastructurii feroviare, personalul de specialitate să intervină pentru remediere şi consolidare. Precizăm faptul că aceste măsuri sunt necesare din considerente de siguranţă şi pentru menţinerea continuităţii în traficul feroviar pe întreaga reţea", arată CFR SA.

La această oră, un număr redus de trenuri înregistrează întârzieri la sosire, întârzierile fiind însă determinate de adaptarea circulaţiei la condiţiile meteo sau de pregătirea şi verificarea suplimentară a materialului rulant pentru reînscrierea în cursă.

"În judeţul Braşov, între staţiile Ghimbav şi Bartolomeu, angajaţii Regionalei CF Braşov desfăşoară lucrări de consolidare a şinei, pe segmente izolate unde au fost identificate fisuri, însă traficul feroviar nu este afectat, deoarece trenurile circulă pilotat, sub atenta supraveghere a personalului feroviar aflat pe teren", precizează sursa citată.

Pasagerii sunt rugaţi ca, înainte de plecarea la drum, să se informeze telefonic la gara din localitatea de plecare pentru informaţii actualizate despre mersul trenului cu care intenţionează să călătorească. De asemenea, călătorii se pot informa cu privire la ora de sosire/de plecare a trenurilor din gările Bucureşti Nord, Braşov, Craiova şi Timişoara pe site-ul www.cfr.ro.

Anterior, Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informa că circulaţia feroviară era întreruptă pe Magistrala 200 între Ghimbav şi Bartolomeu, judeţul Braşov, din cauza unei şine fisurate în urma temperaturilor scăzute.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.