Toate magistralele feroviare sunt deschise marţi seară, însă circulaţia pe zece segmente de cale ferată se desfăşoară în condiţii speciale pentru a se evita pericolul de înzăpezire a automotoarelor şi pentru a facilita accesul mijloacelor de intervenţie şi al plugurilor, anunţă CFR SA. Luni seară, sunt anulate în continuare, însă, 120 de trenuri, conform CFR Călători.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform CFR SA, se circulă în condiţii speciale pe tronsoanele: Buzău - Făurei - viteza de circulaţie de 50 km/h, pe firul I, Caracal - Corabia - se circulă doar cu locomotive DA (diesel-electrică), Ciulniţa - Urziceni - se circulă doar cu locomotive DA, Palas - Mangalia - se circulă doar cu locomotive DA, Craiova - Calafat - se circulă doar cu locomotive DA, Piatra Olt - Caracal - se circulă doar cu locomotive DA, Tulcea - Medgidia - se circulă doar cu locomotive DA, Roşiori Nord - Zimnicea - se circulă doar cu locomotive DA, Roşiori Nord - Turnu Măgurele - se circulă doar cu locomotive DA şi Giurgiu - Videle - se circulă doar cu locomotive DA.

Pe segmentele de cale ferată Slobozia Veche - Urziceni, Videle – Giurgiu, Pantelimon – Bucureşti Sud – Jilava – Chiajna, Fundulea – Bucureşti Obor, Roşiori Nord – Turnu Măgurele şi Caracal - Corabia se acţionează cu pluguri pentru deszăpezire.

Pasagerii sunt rugaţi să plece la drum doar dacă este necesar şi, de asemenea, doar după ce s-au informat telefonic la gara din localitatea despre graficul de circulaţie a trenului cu care intenţionează să călătorească.

La această oră, sunt în continuare anulate 120 de trenuri, potrivit CFR Călători.

Lista trenurilor anulate

"Circulaţia trenurilor de pasageri se desfăşoară în continuare în condiţii de iarnă. La această oră se circulă pe toate magistralele şi nu sunt trenuri blocate. Comandamentele de iarnă ale CFR Infrastructură şi CFR Călători sunt operaţionale pentru următoarea perioadă. În zona de sud a ţării – Bucureşti, Craiova, Galaţi şi Constanţa – aflată sub incidenţa codului portocaliu de viscol şi temperaturi scăzute se desfăşoară operaţiuni cu utilaje de intervenţie, drezine pantograf şi pluguri de zăpadă. De asemenea, sunt pregătite locomotive Diesel de rezervă, au fost suplimentate echipele de intervenţie iar garniturile de tren sunt verificate înainte de plecarea în cursă", a precizat CFR Călători.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.