CFR Infrastructură a anunţat vineri un nou record de viteză de 210 km/h pe o linie ferată din România, pe Inelul Mare Făurei, din cadrul Centrului de Testări Feroviare, după ce a desfăşurat în perioada 2 mai - 7 iunie 2023, cu personalul specializat al SRCF Galaţi, lucrări de reparaţii la suprastructura feroviară şi instalaţiile aferente liniei de contact.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

 

”CFR SA a desfăşurat în perioada 2 mai - 7 iunie 2023, cu personalul specializat al SRCF Galaţi, lucrările de reparaţii la suprastructura feroviară şi instalaţiile aferente liniei de contact pe Inelul Mare Făurei ( 13,7 km) iar joi 8 iunie 2023 s-a efectuat cursa de probă cu o locomotivă de călători, care a atins viteza maximă de circulaţie de 210 km/ h, un nou record de viteză stabilit pe Inelul Mare de la Făurei, din cadrul Centrului de Testări Feroviare”, precizează CFR Infrastructură într-o postare pe Facebook.

Astfel, odată cu finalizarea lucrărilor de reparaţii, executate de specialiştii feroviari ai SRCF GALAŢI, pe Inelul Mare Făurei (13,7 km) s-a stabilit un nou record de viteză de 210 km/h pe o linie ferată din România.

Lucrările de reparaţii au fost executate în regie proprie de SRCF Galaţi, cu personal specializat din cadrul SRLU Buzău şi Secţia IFTE 1 Galaţi.

Centrul de Testări Feroviare Făurei a fost construit în 1978 şi este singurul Centru din România pentru încercări dinamice ale vehiculelor feroviare cu viteza maximă de 22 km/h. Inelul Mare de la Făurei are o lungime 13,7 km, 6 podeţe şi 4 treceri la nivel, două curbe cu razele de 1800 m şi supraînălţări de 150 mm.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.