CFR SA anunţă marţi dimineaţa că circulaţia feroviară se desfăşoară în condiţii de iarnă, în special pe raza Sucursalelor Iaşi şi Galaţi, din cauza vântului puternic, viscolului şi temperaturilor scăzute şi că 11 trenuri au fost anulate pe raza SRCF Iaşi. În plus, pe raza SRCF Iaşi, pe linia neinteroperabilă Hârlău – Iaşi, din cauza zăpezii abundente şi a viscolului, trenul R 11404 (Regio Călători) s-a defectat şi aşteaptă locomotivă de ajutor

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că la această oră circulaţia feroviară se desfăşoară în condiţii de iarnă, în special pe raza Sucursalelor Regionale CF Iaşi şi Galaţi, din cauza vântului puternic, viscolului şi temperaturilor  scăzute. Pe raza SRCF Galaţi, pe distanţa Mărăşeşti – Tecuci (fir I şi II) în contextul condiţiilor meteo nefavorabile (vânt puternic şi viscol), circulaţia AM (automotoarelor) este permisă doar cu antemergător (locomotivă Diesel sau electrică). Pe distanţa Brăila – Făurei (vânt puternic şi viscol), trenurile circulă cu restricţie de viteză de 70 km/h”, anunţă CFR SA. 

Potrivit companiei feroviare, în staţia Mărăşeşti, în cursul nopţii, din cauza ninsorilor abundente şi a viscolului, circulaţia feroviară a fost îngreunată şi mai multe trenuri de călători au înregistrat întârzieri. A fost afectată circulaţia a 8 trenuri de călători (R 7574, RE 11064, IR 1664, IR 1665, RE 11065, R 7575, R 7576, IRN 402.

”Pe raza SRCF Iaşi, din cauza ninsorii şi a viscolului, pe distanţa Leşu Ilvei – Poiana Ilvei şi Lunca Ilvei – Coşna se circulă cu restricţie de viteză de 50 km/h. Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile a fost afectată circulaţia a 10 trenuri de călători, care au întârziat la expedierea din staţiile CF Iaşi şi Bacău: R 5423, R 6414, R 11437, R 6447, R 1062, IRN 1668 , R 11413, R 5481, IC 559, IR 1859”, precizează CFR SA. 

CFR SA mai anunţă că, la solicitarea CFR Călători, 11 trenuri au fost anulate pe raza SRCF Iaşi.

”În prezent, pe raza SRCF Iaşi, pe linia neinteroperabilă Hârlău – Iaşi, din cauza zăpezii abundente şi a viscolului, trenul R 11404 (Regio Călători) s-a defectat şi aşteaptă locomotivă de ajutor. Personalul feroviar este activat şi intervine operativ în zonele unde se înregistrează probleme, astfel încât să fie asigurată continuitatea traficului feroviar”, precizează comunicatul. 

”CFR SA, prin comandamentele locale, urmăreşte permanent evoluţia fenomenelor meteo şi menţine legătura cu operatorii de transport feroviar de călători, astfel încât toate măsurile de circulaţie impuse pe reţeaua feroviară în perioada de valabilitate a avertizărilor meteorologice să asigure continuitate şi legături inclusiv pe raza judeţelor afectate fenomene meteo nefavorabile. Adresăm scuzele necesare călătorilor, în situaţia în care trenurile cu care călătoresc ajung cu întârziere la destinaţie, însă toate măsuri de circulaţie adoptate în această perioadă sunt necesare pentru a menţine condiţiile optime şi de siguranţă pe reţeaua feroviară”, transmite CFR SA. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.