Centrul de radioterapie din cadrul Spitalului Municipal ”Schuller” Ploieşti va primi echipamente moderne, la nivelul unităţii sanitare urmând a începe lucrări pentru amenajarea spaţiilor în care acestea vor fi amplasate. Noul laborator de radioterapie va fi pus în funcţiune, conform estimărilor, în a doua jumătate a anului viitor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Ministerul Sănătăţii, prin Unitatea de Management al Proiectului Băncii Mondiale (UMPBM), a încheiat, la data de 06.12.2023, contractul pentru furnizarea echipamentelor de radioterapie necesare dotării noului Laborator de Radioterapie cu Energii Înalte de la Spitalul Municipal Ploieşti”, anunţă, joi, Primăria Ploieşti, care are în administrare Spitalul ”Schuller”. 
 
Conform sursei citate, în perioada următoare, Spitalul Municipal Ploieşti va primi două acceleratoare lineare medicale, staţii pentru planificare tratament, staţii de conturare, staţii de înregistrare şi verificare a planurilor de tratament, sisteme de imobilizare şi sisteme de dozimetrie.
 
În perioada următoare, la nivelul spitalului se vor realiza lucrări pentru amenajarea spaţiilor în vederea instalării echipamentelor. 
 
”Execuţia lucrărilor de amenajare, livrarea echipamentelor, instalarea şi instruirea personalului  pentru utilizarea echipamentelor sunt planificate a fi finalizate până cel târziu la data de 06.08.2024, urmând ca, după obţinerea tuturor avizelor, să se asigure tratamentul pacienţilor oncologici din municipiul Ploieşti, implicit al pacienţilor oncologici din judeţul Prahova”, precizează comunicatul Primăriei Ploieşti.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.