Un centru de testare a persoanelor cu simptomatologie specifică infectării cu SARS-CoV-2 va fi deschis, începând de luni, în cadrul Spitalului de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara. Testarea este gratuită şi se face fără programare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Centrul de testare COVID-19 va funcţiona de luni până vineri, între orele 8.00 şi 9.00, potrivit unui comunicat de presă, de vineri, al unităţii medicale. 
 
"Testarea este de tipul RT-PCR, iar rezultatul se va comunica, telefonic, în aceeaşi zi. Recoltarea probelor se va face într-una dintre construcţiile modulare amplasate în curtea unităţii sanitare”, se arată în comunicat. 
 
Testarea este gratuită şi nu este necesară programare. 
 
"Creşterea numărului de cazuri a făcut necesară înfiinţarea acestui centru de testare. Din păcate, în fiecare zi, avem în jur de 400-500 de cazuri de COVID-19 confirmate în Timiş. Din fericire, însă, majoritatea sunt forme uşoare, care nu necesită internare. Astăzi, în spital sunt internaţi 29  pacienţi, dintre care 4 în Secţia de Terapie Intensivă. Aceştia au o formă severă de boală şi luptăm împreună cu ei pentru a învinge acest virus. Măsurile de protecţie, masca, spălatul cât mai des pe mâini, dar şi testarea continuă să fie principalii factori de reducere a răspândirii bolii. Într-o prima fază, am decis ca Centrul să fie deschis doar timp de o oră, dimineaţa, iar rezultatul să fie comunicat în cursul aceleiaşi zile. Analiza probelor se va face în spital, şi asta pentru că laboratorul nostru are un aparat RT-PCR de ultimă generaţie. În funcţie de evoluţia numărului de cazuri, dacă va fi necesar, vom creşte programul de testare”, a declarat dr. Diana Manolescu, director medical la Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara.
 
În cadrul Spitalului de Boli Infecţioase Timişoara funcţionează şi un centru de evaluare a pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2. Programul acestuia este de luni până vineri, între orele 13.00 şi 17.00. Pentru evaluarea pacienţilor este însă necesară o programare telefonică la numărul 0759.063.388.
 
În Timiş, rata de infectare cu COVID-19 este 6,35 la mie, iar în ultimele 24 de ore au fost depistate 387 de noi cazuri. Sunt 103 de pacienţi internaţi în spitalele din Timiş, dintre care 13 în Terapie Intensivă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.