Cele peste 47 de tone de produse lactate din depozitul unei firme din Galaţi, de unde s-au confiscat aproape şase tone de brânză expirată din 2012, sunt în termen de valabilitate, dar rămân sub sechestru până când firma va transmite către DSVSA o notificare privind destinaţia mărfii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conducerea Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Galaţi a arătat, vineri, într-un comunicat, că, în urma unui control făcut în 6 aprilie la un depozit din Galaţi, s-a constatat că există o cantitate de produse lactate semifabricate destinate unei procesări ulterioare aflate în termen de valabilitate, precum şi produse lactate semifabricate expirate.

Din cauza supraaglomerării spaţiului de depozitare nu s-au putut verifica toate produsele lactate semifabricate şi s-a dispus de către inspectorii DSVSA măsura sechestrului sanitar veterinar pentru întreaga cantitate depozitată.

În plus, operatorul economic a fost amendat 32.000 de lei pentru depozitarea de produse lactate semifabricate expirate în acelaşi loc cu produse aflate în termen de valabilitate.   

Marţi, la solicitarea operatorului economic, reprezentanţii DSVSA Galaţi au ridicat sechestrul sanitar veterinar, iar în urma verificării întregii cantităţi de produse lactate s-a stabilit că o cantitate de 5,72 de tone de produse lactate semifabricate erau expirate.

Restul cantităţii de produse lactate semifabricate - 47,878 -, aflate în termen de valabilitate, a fost pusă din nou sub sechestru până la notificarea din partea operatorului economic în ceea ce priveşte destinaţia acestor produse.

Poliţiştii de la IPJ Galaţi şi inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Galaţi au făcut, marţi, controale la sediile unor societăţi din Galaţi care comercializează produse alimentare.

Astfel, au fost descoperite aproape şase tone de brânză expirată de patru ani şi alte aproximativ 47 de tone de brânză susceptibilă a fi improprie consumului, în depozitul unei firme din Galaţi. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.