Cel puţin 7 cadre medicale de la Spitalul Municipal Adjud, unitate de suport pentru tratarea bolnavilor de coronavirus, au fost diagnosticate în ultimele zile cu COVID-19 , existând suspiciunea că asistentele s-au îmbolnăvit după ce au intrat în contact cu un medic care nu a folosit echipament de protecţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De altfel, medicul a fost reclamat la Parchet de soţul uneia dintre asistente. DSP Vrancea nu comentează subiectul.

Surse din rândul cadrelor medicale infectate afirmă că doctorul care ar fi răspândit coronavirusul pentru că nu a purtat echipament de protecţie este internist. El ar fi consultat pacienţi cu COVID fără să poarte nici un fel de echipament de protecţie, după care a interacţionat cu personalul medical din cel puţin 3 secţii.

Doctorul a fost primul care a avut simptome de COVID-19.

Ulterior, alte şapte asistente ar fi fost diagnosticate cu coronavirus, însă tardiv, în urma mai multor presiuni de a fi testate.

De asemenea, membrii din rândul familiilor asistentelor au fost confirmaţi ulterior cu coronavirus, întrucât în intervalul scurs între momentul contaminării şi rezultatul testărilor care s-au realizat cu dificultate, angajatele spitalului din Adjud au mers acasă.

În judeţul Vrancea, ultimele raportări arată că sunt 251 de persoane contaminate cu coronavirus. De asemenea, 19 persoane au decedat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.