Cel mai bine plătit job al săptămânii care se încheie vine din domeniul IT, potrivit datelor platformei de recrutare bestjobs, puse la dispoziţia emisiunii ”Ora de profit.ro” de la Prima TV.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, o companie din SUA, care desfăşoară activităţi în România, caută un inginer IT, mai exact un senior react JS developer, cu o experienţă de cel puţin 5 ani în react java script, căruia îi oferă un salariu cuprins între 5.000 şi 6.000 de euro pe lună.

În topul ofertelor salariale ale săptămânii, mai relevă datele bestjobs, se află domenii precum medicina şi vânzările. Astfel, o companie din Norvegia recrutează din România un asistent medical generalist, căruia îi oferă un salariu cuprins între 3.000 şi 5.500 de euro pe lună. De asemenea, o clinică din Ploieşti caută un medic stomatolog, căruia îi oferă un salariu cuprins între 2.500 şi 5.000 de euro pe lună. Nu în ultimul rând, un cunoscut dezvoltator de proiecte imobiliare din Bucureşti recrutează un manager de vânzări şi marketing pentru un salariu cuprins între 3.000 şi 5.000 de euro pe lună.

De asemenea, bestjobs a scos în evidenţă şi cel mai interesant job al săptămânii: o companie din domeniul agricol, din Salonta judeţul Bihor, caută pilot pentru drone industriale.

Cele mai multe angajări săptămâna aceasta s-au făcut în domeniile vânzări şi relaţii cu clienţii, subliniază platforma de recrutare, iar cele mai bune oraşe pentru angajări au fost Bucureşti şi Timişoara.

Angajatorul cu cele mai multe aplicări a fost o reţea de clinici medicale care recrutează, în cinci oraşe din ţară, atât personal medical, cât şi administrativ, având deschise job-uri precum asistenţi medicali, agenţi relaţii cu clienţii şi personal recepţie. Oferta salarială este cuprinsă între 500 şi 1.000 de euro pe lună, în funcţie de rol.

Potrivit bestjobs, cele mai dorite domenii pentru job-uri remote au fost call center, marketingul şi IT / Telecom. În ceea ce priveşte job-ul cu cel mai multe aplicări săptămâna aceasta, acesta a fost unul de customer service într-o companie de outsourcing pentru un client de fashion ce activează şi în România în ecomerce. Pentru această slujbă s-au înregistrat 351 de aplicări în mai puţin de o săptămână de la activare. Este vorba despre un job entry-level, la care nu se cere foarte multă experienţă, însă se oferă training de iniţiere plătit şi alte programe de dezvoltare profesională în cadrul companiei.

În ceea ce priveşte oferta şi cererea de job-uri în ţară, şi săptămâna aceasta oraşe precum Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Braşov şi Iaşi s-au aflat în top, în vreme ce Vâlcea, Tulcea, Drobeta-Turnu-Severin, Focşani, Râmnicu Vâlcea, Covasna, Hunedioara, Slobozia, Călăraşi şi Vaslui s-au aflat la coada clasamentului. În topul job-urilor s-au aflat domeniile vânzări, IT / telecom, financiar / contabilitate, inginerie şi call center, în vreme ce la coadă regăsim domenii precum servicii frumuseţe, securitate / militar, babysitter, agricultură / zootehnie, turism / horeca.

Platforma bestjobs a transmis date privind şi oferta salarială medie din cinci judeţe din ţară. Astfel, în Sibiu aceasta este cuprinsă între 751 şi 931 de euro pe lună, în Gorj – între 667 şi 883 de euro pe lună, în Mureş – între 675 şi 897 de euro pe lună, în Galaţi – între 658 şi 817 euro pe lună, iar în Bacău – între 644 şi 768 de euro pe lună.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.