Toţi cei trei copii cu sindrom hemolitic uremic internaţi la Spitalul ”Marie Curie” din Capitală, inclusiv fetiţa de doi ani transferată sâmbătă de la Braşov, primesc tratament în secţia de nefrologie şi au o evoluţie favorabilă, anunţă Ministerul Sănătăţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fetiţa din Braşov a fost transferată de la terapie intensivă la nefrologie şi face dializă peritoneală, ca şi copilul din Feteşti.

Starea de sănătate celor trei copii este în evoluţie favorabilă.

Echipele DSP şi DSV Braşov continuă ancheta pentru depistarea sursei îmbolnăvirii, probele recoltate fiind transmise la laboaratoarele de specialitate. Rezultatele anchetei vor fi făcute publice după efectuarea analizelor de laborator.

Părinţii fetiţei de doi ani din Braşov le-au povestit medicilor de la Spitalul de Pediatrie din Braşov că aceasta s-a simţit rău începând de luni, astfel că au fost cu ea la două clinici private din Braşov, iar vineri la prânz au ajuns la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului de Pediatrie din Braşov.

Ea a consumat brânză de vaci, lapte, caşcaval şi smântână, precum şi mâncare gătită, dulciuri, mezeluri şi fructe. Potrivit părinţilor, copilul nu a mâncat produse de la Lactate Brădet.

Din 29 ianuarie au fost transferaţi la Spitalul ”Marie Curie” din Bucureşti 16 copii, majoritatea din Argeş, cu sindrom hemolitic uremic sau cu suspiciuni de SHU. Dintre aceştia, trei fetiţe din Argeş au murit în spital, pe 4, 15 şi 16 februarie.

Cauza îmbolnăvirii copiilor din judeţul Argeş care au dezvoltat sindrom hemolitic-uremic este o tulpină de E.coli, a anunţat, în 25 februarie, ministrul Sănătăţii. Cauza a fost identificată în urma anchetei făcute de către specialiştii de la Centrul European de Control al Bolilor Transmisibile, împreună cu experţii români.

Ulterior au fost găsite tulpini de E.coli la brânza produsă de Lactate Brădet, dar şi la angajaţi ai fabricii.

Comisia Europeană a emis o alertă referitoare la infectarea cu E.Coli a unui sortiment de brânză de la fabrica din judeţul Argeş, după ce un copil din Italia s-a îmbolnăvit în urma consumării produsului cumpărat de la un magazin românesc din Florenţa. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.