Cei peste 1.500 de timişoreni care protestează în centrul oraşului au cântat câteva versuri din imnul ”Deşteaptă-te române”, iar mai mulţi tineri s-au urcat cu ajutorul unei scări pe clădirea Operei, unde au afişat un banner cu mesajul ”Ne-am răsculat din somn”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mai mulţi tineri care participă la protestul din centrul Timişoarei, între care şi actori ai trupei de teatru Auăleu, au adus o scară şi s-au urcat pe clădirea Operei Naţionale din oraş, unde au afişat un banner pe care este scris: ”Ne-am răsculat din somn”.

La un moment dat, protestatarii au început să cânte câteva versuri din imnul ”Deşteaptă-te române”.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

La ora transmiterii acestei ştiri, oamenii continuă să scandeze lozinci antiguvernamentale şi împotriva liderilor PSD, precum ”Hoţii”, ”Jos Guvernul”, ”Dragnea nu uita, Poarta Albă e casa ta” sau ”Până dimineaţă, scăpăm de mustaţă”.

Reprezentanţii protestatarilor au făcut un apel către timişoreni să se adune în număr cât mai mare miercuri, la ora 12.00, în faţa Prefecturii Timiş, pentru a protesta faţă de deciziile Guvernului.

Timişorenii s-au adunat, începând cu ora 23.00, în Piaţa Victoriei din centrul oraşului, ei având pancarte cu mesaje precum: ”Nu graţierii”, ”Grindene cu trupa ta, faci de râs Timişoara”, ”Jos Guvernul” sau ”Legea-i lege pentru toţi, nu-i făcută pentru hoţi”.

De asemenea, oamenii au strigat ”Anticipate”, ”Grindeanu trădătorul”, ”Ieşiţi din casă, dacă vă pasă şi ”PSD, ciuma roşie”.

Pe treptele de la intrarea în clădirea Operei mai multe persoane au afişat un banner de aproximativ doi metri pe care scria ”Huo”. 

În zonă se află mai multe echipaje de poliţişti şi jandarmi.

Proteste similare au loc şi la Bucureşti, unde sunt 15.000, precum şi la Cluj, Sibiu, Iaşi, Braşov, Constanţa, Craiova, Arad, unde au ieşit în stradă, de asemenea, mii de oameni.

Guvernul a adoptat, marţi seară, proiectul de lege privind graţierea unor pedepse, a anunţat, la finalul şedinţei Cabinetului, ministrul Justiţiei, Florin Iordache. În acelaşi timp, Guvernul a adoptat prin Ordonanţă de Urgenţă, modificarea codurilor penale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.