Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Horaţiu Moldovan declară că vineri au fost deja făcute primele verificări în cazul pacientei arse în timpul unei operaţii la Spitalul Floreasca, iar săptămâna viitoare va fi trimis la spital Corpul de control al ministrului Sănătăţii. Deşi medicul Mircea Beuran - despre care deputatul USR Emanuel Ungureanu, cel care a semnalat cazul, a relatat că este cel care a făcut intervenţia - a negat că s-ar fi aflat în unitatea medicală în acea zi, el semnează protocolul operator al acestei intervenţii, susţine secretarul de stat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Au fost făcute primele verificări ieri după-amiază de către 2 inspectori de la Inspecţia Sanitară de stat, cărora li s-au pus la dispoziţie documente medicale relevante în legătură cu acest caz nefericit. Am studiat aceste documente, am înţeles despre ce este vorba, urmând ca săptămâna viitoare să fie trimis Corpul de control al ministrului la Spitalul Floreasca pentru a avea discuţii cu echipa care a operat pacienta”, a afirmat Horaţiu Moldovan sâmbătă, la Digi24.

El a confirmat declaraţiile parlamentarului USR Emanuel Ungureanu, cel care a dezvăluit cazul, că Inspecţia Sanitară de Stat nu a stat de vorbă nici cu Mircea Beuran, nici cu ceilalţi medici aflaţi în sala de operaţie.

„Nu avem o declaraţie din partea lui Mircea Beuran, e posibil ca el să nu fi fost disponibil pentru a discuta cu inspectorii respectivi. Sunt convins că va veni cu precizări la momentul oportun. Spitalul Floreasca are mulţi pacienţi, mulţi doctori, e posibil ca în momentul în care au fost inspectorii să nu fi reuşit să-i întâlnească, însă acest lucru va fi reglat săptămâna viitoare, când se vor lua declaraţii de la absolut toţi cei care au participat la această intervenţie”, a spus el.

Întrebat despre declaraţia lui Beuran, conform căreia nu a fost în spital în 22 decembrie, când s-a petrecut incidentul, Moldovan a spus: „Profesorul Mircea Beuran semnează protocolul operator al acestei intervenţii. Eu nu am fost în sală în momentul în care s-a produs incidentul, dar am protocolul operator a intervenţiei consemnat, foaia de observaţie, care este semnat de profesorul Mircea Beuran”.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu relatează, într-o postare pe Facebook, despre un incident grav la Spitalul Floreasca, o pacientă a luând foc pe masa de operaţie. El citează declaraţii ale asistentelor care au văzut scena şi din care rezultă că de vină ar fi medicul Mircea Beuran, cel care realiza intervenţia chirurgicală. Ministrul Sănătăţii Victor Costache declară că ştia de incident şi că a trimis Corpul de control pentru a face verificări la spital.Poliţia Capitalei s-a autosezizat şi face verificări în acest caz

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.