Ministrul Sănătăţii Victor Costache afirmă, referindu-se la cazul pacientei arse în timpul unei operaţii la Spitalul Floreasca, că surprinzătoare e atitudinea unor chirurgi implicaţi în incident, care refuză să coopereze cu echipele de cotrol. Ministrul anunţă că, în funcţie de rezultatele anchetei, vor fi sesizate Colegiul Medicilor şi alte instituţii competente.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Este regretabil că într-un spital de anvergura celui de la Floreasca se poate întâmpla un asemenea incident. Ieri seara, când am primit informaţia, am şi dispus trimiterea imediată a unei echipe de control,  de la Inspectia Sanitară, fiindcă exista pericolul muşamalizării acestui caz. Acum, starea de sănătate a pacientei e pe primul plan şi facem toate eforturile necesare pentru a o stabiliza. Nu vom avea niciun fel de milă faţă de cei care au greşit, mutilând această pacientă şi punându-i serios viaţa în pericol. Surprinzătoare este atitudinea unor chirurgi implicaţi în acest incident, care refuză să coopereze cu echipele de control de la MS şi DSP Bucureşti. Ministerul Sănătăţii, în funcţie de rezultatele anchetei, va sesiza Colegiul Medicilor şi alte instituţii competente. Nu vreau să mă antepronunţ, însă este vorba  de un caz revoltător, în care un pacient vine cu încredere şi-şi pune viaţa în mâna medicilor şi ia foc pe masa de operaţia” a declarat ministrul Sănătăţii, Victor Costache.
 
Ministerul anunţă că încă din cursul serii de vineri, o echipă din cadrul Inspecţiei Sanitare a DSP Bucureşti, a demarat un control  la unitatea sanitară.
”A fost verificat  protocolul operator din data când s-a produs intervenţia chirurgicală şi  s- au consemnat declaraţiile  la o parte din personalul implicat în incident. Restul personalului va fi audiat, luni, 30.12.2019, întrucât la data efectuării controlului nu a fost prezent”, precizează instituţia.
 
Dacă este cazul, vor fi mobilizaţi şi specialişti de la Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale care să verifice dacă aparatura medicală din sala de operaţii funcţionează la parametri normal şi dacă personalul medical a fost instruit şi a luat cunoştinţă de modalitatea de funcţionare a acestor echipamente.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu relatează, într-o postare pe Facebook, despre un incident grav la Spitalul Floreasca, o pacientă a luând foc pe masa de operaţie. El citează declaraţii ale asistentelor care au văzut scena şi din care rezultă că de vină ar fi medicul Mircea Beuran, cel care realiza intervenţia chirurgicală. Poliţia Capitalei s-a autosezizat şi face verificări în acest caz. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Horaţiu Moldovan declară că vineri au fost deja făcute primele verificări îla Spitalul Floreasca, iar săptămâna viitoare va fi trimis la spital Corpul de control al ministrului Sănătăţii. Deşi medicul Mircea Beuran a negat că s-ar fi aflat în unitatea medicală în acea zi, el semnează protocolul operator al acestei intervenţii, susţine secretarul de stat.

 
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.