Avocatul familiei Luizei Melencu, Tonel Pop, spune că, din declaraţiile date în cadrul anchetei, a reieşit că familia fetei a fost sunată de mai multe persoane, pentru a fi "amăgită", "în sensul în care să stea liniştită, să nu reclame la Poliţie sau la Parchet, eventual să nu o caute". "Ce este esenţial este că mai multe persoane ar reieşi că au sunat de pe numere diferite, şi nu o singură persoană, iar noi avem un singur inculpat, pe domnul Dincă", afirmă avocatul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Din declaraţiile date, se întrevede ideea că mai multe persoane au sunat pe familia Luizei, şi nu acel individ şi o singură dată. Deci familia a încercat să fie avertizată în sensul în care: fiţi liniştiţi, fata dumneavoastră pleacă, o prietenă o influenţează, nu-i nicio problemă. După care s-a revenit şi s-a spus: dom'le, staţi liniştiţi că ei deja sunt undeva, într-o ţară, în străinătate, nu pot să vă dau amănunte. Ce este esenţial este că mai multe persoane ar reieşi că au sunat de pe numere diferite, şi nu o singură persoană, iar noi avem un singur inculpat, pe domnul Dincă. Ei, pare-se că au fost două. De asemenea, acest lucru se coroborează şi cu declaraţia lui Dincă, care pare-se că ar confirma această idee, că nu a sunat de mai multe ori. (...) Se coroborează declaraţia lui Dincă cu a părinţilor în sensul în care mai multe persoane au sunat pentru a amăgi familia în sensul în care să stea liniştită, să nu reclame la Poliţie sau la Parchet, eventual să nu o caute", a declarat Tonel Pop.

El a spus că s-a discutat despre obiecte ale Luizei, inclusiv haine, dar familiei nu i-au fost "puse în faţă" elemente de vestimentaţie sau un rucsac, care a fost doar descris, până în prezent.

Avocatul a mai spus că, probabil, DIICOT urmează să ofere mai multe informaţii.

Marţi, anchetatorii au reluat cercetările la locuinţa lui Gheorghe Dincă din Caracal, fiind făcută o percheziţie informatică. În acelaşi timp, au loc căutări în pădurea unde luni au fost descoperite fragmente osoase şi cenuşă, într-un sac. Avocatul Tonel Pop a spus că percheziţia informatică are două etape: una a clonării datelor stocate în acele medii, iar apoi analiza propriu-zisă, adăugând că în prezent se clonează datele dintr-un laptop, trei telefoane şi un aparat foto.

Purtătorul de cuvânt al DIICOT, Mihaela Porime, declara, luni, că anchetatorii au găsit, în pădurea de lângă Caracal, fragmente osoase arse şi cenunşă, care erau într-un sac şi care vor fi analizate. Potrivit acesteia, Gheorghe Dincă susţine că a ucis-o pe Luiza Melencu în ziua răpirii şi că rămăşiţele îi aparţin acesteia.

"S-au continuat cercetările la locuinţa inculpatului şi a avut loc o conducere în teren cu inculpatul, unde acesta a declarat că a abandonat un sac care conţinea fragmente osoase arse şi cenuşă. Aceasta trebuie să fie cernută pentru a vedea ce resturi mai sunt acolo. (...) Din declaraţia sa, el aşa a declarat că este trupul Luizei. Până nu avem rezultatele de laborator, nu ne putem pronunţa”, declara purtătorul de cuvânt al DIICOT.

Mihaela Porime spunea că „sunt ridicate în fiecare zi urme criminalistice care urmează să fie procesate”.

Potrivit acesteia, Gheorghe Dincă a susţinut că a folosit aceeaşi metodă ca în cazul Alexandrei Măceaşnu şi că agresiunea s-a produs tot în locuinţa sa.

Purtătorul de cuvânt al DIICOT preciza că, până la acel moment, nu erau indicii că ar fi mai multe victime şi nici că Gheorghe Dincă ar fi avut complici.

Până acum nu a fost găsit telefonul Luizei.

Dincă susţine că ar fi ucis-o pe fată în ziua în care a răpit-o, iar până în acest moment nu se ştie dacă acesta a şi violat-o, potrivit declaraţiilor reprezentantului DIICOT.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.