Câteva sute de persoane protestează, luni, pentru a paisprezecea seară consecutiv, în mai multe oraşe din ţară, cerând demisia Guvernului. Cei mai mulţi oameni s-au adunat la Cluj şi Sibiu, unde se scandează ”Ziua muncim, noaptea vă păzim” şi ”O dorinţă sinceră, România liberă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aproximativ 300 de oameni s-au adunat, începând cu ora 19.00, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, ei scandând "PSD, ciuma roşie", "Hoţii, Hoţii" şi "Ziua muncim, noaptea vă păzim".

În jurul orei 20.00, manifestanţii au plecat în marş pe străzile din centrul oraşului.

Şi la Sibiu, peste o sută de persoane s-au strâns în Piaţa Mare, pentru a protesta faţă de Guvernul Grindeanu.

Protestatarii scandează ”PSD, ciuma roşie”, ”O dorinţă sinceră, România libera”, ”Să vă fie frică, ţara se ridică”, ”Guvern de hoşi şi de mafioţi”, ”Afară, afară cu PSD din ţară” şi flutură steaguri tricolore.

De asemenea, oamenii au pancarte pe care scrie, printre altele, ”Legea-i lege pentru toţi, nu-i făcută pentru hoţi”.

La ora 20.00, protestatarii au intonat Imnul Naţional, după care au pornit în marş pe bulevardul pietonal din centrul municipiului. 

Peste 40 de persoane protestează şi în faţa Prefecturii Constanţa.

Ei s-au strâns începând cu ora 18.00 pe platoul din faţa Prefecturii şi au pancarte pe care scrie: “Ne-aţi momit cu bunăstarea şi ne-aduceţi disperarea”, “Vrem pe Dragnea avocat să ne scape la furat”. Oamenii scandează “PSD, ciuma roşie”, “Hoţii, hoţii”, “Demisia, demisia”. 

Aproximativ 50 de persoane au protestat şi la Galaţi, unde au scandat lozinci împotriva Guvernului, unii dintre manifestanţi dansând şi "Hora Unirii".

Manifestanţii s-au strâns, ca şi în serile precedente, după ora 18.00, pe platoul din faţa sediului Prefecturii din Galaţi şi au scandat lozinci precum "Jos Guvernul", "Demisia", "PSD-ciuma roşie", "Jos Tăriceanu, Dragnea şi Grindeanu" sau "În democraţie, hoţii stau la puşcărie". Totodată, manifestanţii au avut pancarte pe care scria: "Somnul naţiunii, naşte monştri; Deştepată-te române", Nu legiferaţi furtul, respectaţi trecutul" sau "România va fi condusă de cei cu puşcăria făcută". 

Protestarii au adus şi boxe din care s-au auzit cântece de la Revoluţie, piesa lui Călin Goia, prezentată de artist la scurt timp după începerea protestelor din ţară, iar la un moment dat s-a auzit şi "Hora Unirii" care a fost dansată de unii dintre manifestanţi. Protestul din faţa sediului Prefecturii s-a încheiat în jurul orei 20.15.

Un protest a fost organizat şi la Sebeş, unde peste 30 de persoane au ieşit în stradă solicitând demisia Guvernului dar şi ”însănătoşirea clasei politice”. Oamenii au amenajat în stradă un ”atelier de creat lozinci” printre cele mai apreciate mesaje fiind ”Fără cleptoman din Teleorman!” sau ”E atât de grav că protestez şi în rugăciune!”.

Protestatarii au scandat „Demisia, demisia!”, „România trezeşte-te!” sau „Rezistăm, nu cedăm!”.

”Sebeşul susţine Bucureştiul! De 13 zile protestăm şi rezistăm!. Vrem demisia Guvernului în care nu mai avem încredere şi ne dorim însănătoşirea clasei politice”, a spus unul dintre participanţi.

Şi la Iaşi, aproximativ 15 oameni s-au adunat în Piaţa Unirii după ora 19.00, ei scandând mesaje împotriva Guvernului şi a liderilor PSD.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.