Casele judeţene de asigurări de sănătate Maramureş, Iaşi, Cluj, Tulcea şi Bistriţa Năsăud au directori generali, în urma concursului organizat de CNAS

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În urma concursului organizat de CNAS, la casele de asigurări de sănătate din judeţele Maramureş, Iaşi, Cluj, Tulcea şi Bistriţa Năsăud au fost ocupate posturile vacante de directori generali: CAS Maramureş – Carmen Eleonora Prodan; CAS Iaşi – Gheorghe Radu Ţibichi; CAS Cluj – Lucia Luminiţa Brustur Chirilă; CAS Tulcea – Eugenia Vasile; CAS Bistriţa Năsăud – Vilhelm Szekely, anunţă Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate.

Dintre cei 60 de candidaţi care şi-au depus dosarele, în urma verificării criteriilor de participare au fost admişi pentru susţinerea probei scrise un număr de 54 de candidaţi. Pentru susţinerea probei scrise, doar 33 de candidaţi s-au prezentat, în data de 6 mai 2021, în  Amfiteatrul Spitalului Universitar de Urgenţă. Proba de interviu a fost susţinută de către cei cinci candidaţi care au promovat proba scrisă, în data de 12 mai 2021, la sediul CNAS. În urma susţinerii probei de interviu, toţi cei cinci candidaţi au promovat examenul.

“A fost un concurs transparent şi corect, în care candidaţii au avut posibilitatea să demonstreze că deţin cunoştinţele necesare pentru aplicarea unui management performant la nivelul caselor de asigurări de sănătate din subordinea CNAS. În timp ce, la proba scrisă, candidaţii au trebuit să convingă că stăpânesc noţiunile de bază din legislaţie în concordanţă cu specificul activităţii unei case de asigurări şi principiile care stau la baza sistemului de asigurări sociale de sănătate, la proba de interviu candidaţii au avut ocazia să demonstreze că au viziune şi calităţi manageriale”, a declarat Adrian Gheorghe, preşedintele CNAS.

El anunţă că vor fi organizate sesiuni de concurs până când toate posturile de directori generali vor fi ocupate de cei care vor demonstra că deţin calităţile manageriale necesare acestei funcţii extrem de importante.

”Accesul populaţiei la serviciile acordate în sistemul de asigurări sociale de sănătate poate fi îmbunătăţit doar dacă la conducerea caselor de asigurări de sănătate din subordinea CNAS sunt profesionişti capabili să pună în aplicare în mod corect şi unitar deciziile şi politicile de sănătate stabilite la nivel naţional, în funcţie de nevoile de servicii medicale ale zonei pe care o deservesc. La următoarea sesiune de examen îi invit să participe pe toţi cei care cred că pot contribui la dezvoltarea sistemului de asigurări sociale de sănătate, din poziţia de director general al unei case de asigurări de sănătate din subordinea CNAS”, a precizat Adrian Gheorghe.

Următoarea sesiune de concurs pentru ocuparea posturilor vacante de directori generali va fi organizată în cel mai scurt timp, cu respectarea reglementărilor legale în vigoare. Va fi publicat anunţul de concurs, iar proba scrisă va urma să se desfăşoare în data de 16 iunie 2021.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.