Ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan a spus că Jandarmeria Română a depus într-adevăr la DIICOT un „înscris”, spunând că jandarmii sunt îndreptăţi să facă acest lucru pentru că au avut un rol important în gestionarea evenimentelor de la protestul din 10 august. Carmen Dan a adăugat că acest document depus la DIICOT este mai degrabă un proces-verbal. „Numiţi-l sesizare, numiţi-l proces-verbal... Este un înscris care a fost înregistrat la DIICOT”, a spus ministrul de Interne.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Jandarmeria a depus într-adevăr o sesizare în care a expus o serie de date şi fapte rezultate în urma analizelor care s-au făcut la nivelul Jandarmeriei Române şi cred că sunt îndreptăţiţi să facă lucrul acesta, pentru că ei sunt până la urmă cei care au avut un rol important şi determinant în gestionarea evenimentelor de la 10 august”, a declarat ministrul Carmen Dan joi.

Ea este de părere că fiecare are dreptul să depună o plângere dacă crede că sunt motive întemeiate. De asemenea, ministrul de Interne a spus că documentul depus la DIICOT este mai degrabă un proces-verbal.

 „Este mai degrabă un proces-verbal, aşa cum aveau de altfel datoria să facă, depus către organul competent de Parchet. De aici încolo cred că mult mai mult poate să comunice chiar parchetul sesizat. Au depus un înscris care semnalează anumite aspecte. Numiţi-l sesizare, numiţi-l proces-verbal... Este un înscris care a fost înregistrat la DIICOT”, a explicat Carmen Dan.

Întrebată dacă are senzaţia că a fost vorba de o tentativă de lovitură de stat la mitingul din 10 august, Carmen Dan a spus că nu ea este persoana care trebuie să stabilească ce a fost.

„Nu eu sunt cea care trebuie să stabilească ce a fost. Sunt instituţii abilitate care în baza tuturor înscrisurilor, probelor, documentelor şi verificărilor făcute ulterior, trebuie să stabilească ce a fost în spatele acestor evenimente”, a spus ministrul.

Jandarmeria Română a depus marţi plângere la DIICOT în cazul mitingului din 10 august din Piaţa Victoriei, sesizarea vizând infracţiuni împotriva ordinii constituţionale.

Faptele sesizate de Jandarmerie vizează alineatul 2 din articolul 397 din Codul Penal, acţiuni împotriva ordinii constituţionale: „(2) Întreprinderea de acţiuni violente împotriva persoanelor sau bunurilor săvârşite de mai multe persoane împreună, în scopul schimbării ordinii constituţionale ori al îngreunării sau împiedicării exercitării puterii de stat, dacă se pune în pericol securitatea naţională, se pedepseşte cu închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.