Ministerul Afacerilor Interne are în continuare deficit de personal în rândul structurilor sale, respectiv de 16 la sută în Poliţie, de 10 la sută în Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă şi de 9 la sută în Jandarmerie, a spus, vineri, ministrul Carmen Dan, precizând însă că planul de acoperire a deficitului de personal este conform calendarului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Începem anul universitar în forţă, cu una dintre cele mai mari promoţii din ultimii ani. Avem 580 de studenţi şi în primul semestru al acestui an au venit în rândurilor noastre aproximativ 3.000 de absolvenţi, în luna noiembrie aşteptăm să termine şcolile ministerului încă 2.800. Ne ţinem cu mare determinare de planul pentru acoperirea deficitului de personal. Avem în continuare un deficit, cel mai mare fiind la Poliţie, de 16 la sută, Jandarmerie – 9 la sută, pompieri – 10 la sută, însă suntem foarte determinaţi să acoperim acest deficit”, a declarat vineri ministrul de Interne Carmen Dan, prezentă la deschiderea anului universitar la Academia de Poliţie.

Ea a adugat că planul de acoperire a deficitului este, însă, conform calendarului.

„Strategia de recuperare a deficitului este conform calendarului şi urmărim îndeaproape în aşa fel încât la finalizarea termenului preconizat să putem spune că am acoperit într-un timp eficient, cu oameni bine pregătiţi, deficitul de personal din cadrul MAI”, a spus Carmen Dan.

Anul trecut, MAI a adoptat o serie de măsuri menite să acopere deficitul de personal din structurile ministerului, cel mai mare deficit fiind în Poliţia Română.

Astfel, au fost suplimentate locurile din şcolile de agenţi şi subofiţeri, urmând să fie pregătite două promoţii în fiecare an, alternând perioadele de şcoală cu cele de practică, iar perioada de şcolarizare a fost redusă de la doi ani la un an. Creşterea cifrei de şcolarizare, explicau atunci reprezentanţii ministerului, permite ca încadrarea din sursă externă să se facă doar pentru ocuparea acelor funcţii specializate pentru care nu este asigurată pregătirea în şcolile ministerului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.