Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunţat că niciunul dintre cei 15 răniţi în urma furtunii care a afectat judeţul Arad nu se mai află în spitale, dar că se fac eforturi pentru a se reconecta la reţeaua de electricitate 42.000 de consumatori din judeţ, prioritare fiind trei spitale care funcţionează cu generatoare şi mai multe unităţi şcolare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Carmen Dan s-a aflat, luni, la Arad, pentru a se informa direct de la autorităţile judeţene despre urmările furtunii puternice care a traversat judeţul Arad duminică seară, soldată cu un mort şi 15 răniţi.

După o întâlnire care a durat aproximativ două ore la Prefectura Arad cu autorităţile care intervin la situaţii de urgenţă, ministrul a declarat că în acest moment niciunul dintre cei 15 răniţi din judeţ nu se mai află în spitale, aceştia primind tratamente şi fiind evaluaţi pe parcursul serii şi nopţii trecute.

Carmen Dan a declarat că în judeţ sunt probleme mari cu alimentarea cu energie electrică, din cauza liniilor de medie tensiune rupte şi a stâlpilor smulşi de vijelie.

“Este important pentru noi în acest moment să repunem cei 42.000 de consumatori afectaţi, prioritare fiind spitalele care funcţionează pe generator în acest moment. Trei spitale sunt în această situaţie, dar şi unităţi de învăţământ”, a spus ministrul.

Carmen Dan a declarat că este mulţumită de felul în care au intervenit autorităţile în Arad şi a felicitat echipele de prim-ajutor care au lucrat în permanenţă pe teren începând de duminică seara.

“M-am bucurat să constat că s-au gestionat bine situaţii destul de serioase, în care oamenii cu mijloace de transport au fost blocaţi pe drumuri (…) Întregul efectiv al MAI, mă refer la pompieri, jandarmi şi poliţişti, a fost în dispozitiv şi îi felicit pentru cum a fost gestionată situaţia”, a spus ministrul.

Carmen Dan a declarat că în prima şedinţă de Guvern se vor stabili sumele care vor fi alocate judeţului drept ajutor din rezerva aflată la dispoziţia Guvernului.

Jurnaliştii au întrebat-o dacă are în vedere să suplimenteze personalul în MAI, afirmând că şi-ar dori să existe angajări până la finele anului.

“O primă măsură a fost mărirea cifrei de şcolarizare, reducerea timpului de şcolarizare, iar în acest moment facem o evaluare să vedem din surse externe ce putem să recrutăm şi când. Spre sfârşitul anului îmi doresc să existe o astfel de recrutare şi din sursă externă, ea va fi direcţionată în domeniile sensibile, care vor reieşi în urma acestor evaluări. Vorbim de birourile de paşapoarte, înmatriculări, ordine publică şi intervenţii”, a răspuns Carmen Dan.

O persoană a murit şi 15 au fost rănite, duminică, în urma furtunii care s-a înregistrat în judeţul Arad. Zeci de copaci au fost doborâţi de vânt, au fost smulse acoperişuri şi au fost rupţi stâlpi de curent electric. Zeci de localităţi din judeţ sunt şi la ora transmiterii acestei ştiri fără curent electric.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.