Un incendiu de vegetaţie a izbucnit, vineri, în Parcul Naţional Domogled, la aproximativ 25 de kilometri de Băile Herculane, în judeţul Caraş- Severin, într-o zonă cu pantă abruptă, dificil de intervenit. În această zonă creşte pinul negru, o specie protejată de arbori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Caraş- Severin, incendiul a izbucnit vineri după-amiază, fiind anunţat la numărul de urgenţe 112 de către un turist care a observat fumul care ieşea din pădure.

”La faţa locului se deplasează 20 de pompieri militari din cadrul Detaşamentelor de Pompieri Reşiţa şi Caransebeş. Zece angajaţi ai Ocolului Silvic Băile Herculane acţionează deja pentru lichidarea incendiului. Incendiul se manifestă la fondul forestier (pădure de pin) pe o suprafaţă de aproximativ 1 ha”, au transmis reprezentanţii ISU.

Distanţa dintre Băile Herculane şi locul intervenţiei este de aproximativ 25 de kilometri, din care 15 kilometri drum neamenajat cu pantă abruptă.

Acesta este primul incendiu din acest an, în Parcul Domogled, alte cel puţin trei astfel de incendii au avut loc anul trecut.

Intervenţia pompierilor este cu atât mai dificilă cu cât incendiul se manifestă pe munte, în zone greu accesibile. În unele cazuri a fost nevoie de intervenţia elicopterului, în timp ce în alte cazuri focul a fost stins de ploaie.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.