Autorităţile au decis să prelungească măsura carantinei pentru localitatea Dumbrăviţa, aflată lângă Timişoara, pentru o perioadă de şapte zile, întrucât rata de infectare cu SARS CoV-2 pe ultimele 14 zile a rămas una crescută, ajungând sâmbătă la 8,54 cazuri la o mie de locuitori. Alte trei localităţi, Giroc, Moşniţa Nouă şi Ghiroda, vor ieşi începând de sâmbătă din carantină, după ce rata de infectare a scăzut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat de presă, de sâmbătă, al Prefecturii Timiş, în urma unei analize a Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, transmisă INSP, privind propunerea prelungirii carantinării comunei Dumbrăviţa, subprefectul Mircea Băcală a convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în cadrul căruia s-a votat prelungirea măsurii de carantinare, pe o perioadă de 7 zile.
 
”Astfel Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a emis hotărârea pentru prelungirea carantinării localităţii Dumbrăviţa. Hotărârea va fi transmisă de urgenţă către Centrul Naţional de Coordonarea şi Conducere a Intervenţiei în vederea emiterii ordinului şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă pentru prelungirea carantinei în localitatea Dumbrăviţa. Măsura de carantinare intră în vigoare de la data şi ora prevăzută în Ordinul şefului DSU”, se arată în comunicatul de presă al Prefecturii Timiş.
 
Subprefectul Mircea Băcală a solicitat structurilor Ministerului Afacerilor Interne intensificarea controalelor pentru respectarea măsurilor impuse în pandemie, atât în Dumbrăviţa, cât şi în cele trei comune care vor ieşi din carantină - Giroc, Moşniţa Nouă şi Ghiroda.
 
Localităţile Dumbrăviţa, Giroc, Moşniţa Nouă şi Ghiroda au intrat în carantină în 10 ianuarie.
 
Sâmbătă, la Dumbrăviţa, rata de infectare cu virusul SARS CoV-2 este de 8,54 la o mie de locuitori; la Ghiroda – 6,52; la Giroc – 5,59; iar la Moşniţa Nouă - 7,50.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.