Cancelaria Sfântului Sinod anunţă, vineri, că Vasile Bănescu rămâne purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, iar reorganizarea Biroului de presă presupune cooptarea mai multor persoane, inclusiv clerici.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Întrucât în urma difuzării comunicatului de presă oferit ieri de Cancelaria Sfântului Sinod au apărut în spaţiul public interpretări eronate referitoare la prezenţa în funcţie a purtătorului de cuvânt al Patriarhiei Române, precizăm că domnul Vasile Bănescu ocupă în continuare funcţia de purtător de cuvânt al Patriarhiei Romane în cadrul Biroului de Presă şi Relaţii Publice al Patriarhiei, iar „reorganizarea” acestui sector nu înseamnă demiterea acestuia, ci îmbunătăţirea activităţii acestui sector prin cooptarea şi a altor specialişti în comunicare, inclusiv clerici”, a transmis, vineri, Cancelaria Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Cu o zi în urma, Cancelaria anunţa deciziile luatre ăn urma şedinţei Sfântului Sinod, iar una dintre acestea ăl viza pe Vasile Bănescu.

”Întrucât opiniile personale ale dlui. Vasile Bănescu nu sunt echivalentul unui comunicat de presă oficial al Patriarhiei Române, începând cu data de 1 martie 2024, comunicatele de presă ale Patriarhiei Române vor fi emise de Cancelaria Sfântului Sinod, până la reorganizarea Biroului de Presă al Patriarhiei Române”, a transmis, joi, Cancelaria Sfântului Sinod.

Vasile Bănescu a precizat că nu va fi demis din funcţia de purtător de cuvânt, fiind vorba despre asumarea comunicatelor importante de către Cancelaria Sinodului.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.