Curtea de Conturi a descoperit facturi în valoare de aproape 120.000 de lei decontate de autorităţile locale din municipiul Câmpina către o firmă care gestiona activitatea legată de câinii fără stăpân şi care a obţinut contractul deşi nu îndeplinea condiţiile minime pentru desfăşurarea unei astfel de activităţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Banii au fost decontaţi în 2016, an în care s-au constatat nereguli grave în funcţionarea centrului, în incinta adăpostului fiind făcute filmări care arătau cum animalele erau maltratate, iar cele moarte erau lăsate să putrezească în cuşti.  

Raportul făcurt public de Curtea de Conturi arată că în urma controlului realizat la Câmpina s-a constatat că în anul 2016 au fost decontate unei firme care a concesionat serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân facturi în valoare de 118.800 lei inclusiv TVA, ”fără o detaliere a serviciilor prestate, numai în baza unor anexe întocmite lunar cu titlul «Cheltuieli efectuate cu adăpostul canin» nesemnate de reprezentanţi dincadrul entităţii şi fără alte documente ataşate din care să rezulte realitatea informaţiilor înscrise în aceste anexe”.

Documentul precizează că firma care aobţinut contractul ”nu îndeplinea condiţiile minime de eligibilitate referitoare la atestarea pentru activitatea pe care a solicitat să o presteze”.

Banii decontaţi de autorităţile din Câmpina, în cuantum de 9000 de lei fără TVA lunar, au fost daţi în condiţiile în care în acel an au apărut în spaţiul public filmări reaizate dereprezentanţii unui ONG care militează pentru drepturile animaleor. Înregistrările arată condiţiile precare în care erau ţinute animalele, iar în urma publicării acestoa adăpostul a fost închis temporar, iar pe numele administratorului acestuia a fost deschis dosar penal.

Astfel, în vara anulu i2016, după ce Poliţia Câmpina a primit o reclamaţie cu privire la neregulile din centru, poliţiştii au constatat că în incinta adăpostului se aflau mai mulţ icâini morţi aflaţi în stare avansată de putrefacţie. Administratorul de la acea vreme al centrului canin de la Câmpina, Alexandru Chirobocea, susţinea că angajaţii adăpostului nu sunt vinovaţi pentru această situaţie şi că animalele fie se omoară între ele, fie mor  ”de moarte, de soare”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.