Campania de vaccinare anti-COVID prin intermediul medicilor de familie a început şi în judeţul Vrancea, 17 dintre cei 81 de medici ridicând dozele de ser Johnson & Johnson. Vrancea era unul dintre ultimele trei judeţe unde vaccinarea în cabinetele medicilor de familie nu începuse.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Direcţia de Sănătate Publică Vrancea anunţă că au fost ridicate primele doze de vaccin aşa că pot fi realizate primele imunizări în cabinetele medicilor de familie.

Totodată, DSP face publică lista medicilor care îşi aşteaptă pacienţii pentru a le fi administrat serul anti-coronavirus. Este vorba despre 17 medici vrânceni care au ridicat serul, dintr-un total de 81 de cadre medicale. Sunt medici din Focşani, Mărăşeşti, dar şi 12 din mediul rural.

Vaccinarea în cabinetele medicilor de familie se face cu ser Johnson&Johnson, într-o singură doză, fără rapel.

Marţi, într-o conferinţă de presă, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că se vaccinează în 372 de cabinete de medicină de familie din ţară şi că doar în judeţele Botoşani, Ilfov şi Vrancea nu începuse această activitate.

În judeţul Vrancea, de la debutul pandemiei de coronavirus au fost depistate pozitiv 10.554 de persoane. În prezent, în spitalele COVID din Focşani şi Adjud se află internaţi 50 de pacienţi, dintre care 9 la ATI.

 

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.